Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Σε «ναυάγιο» η πρόταση Κουβέλη για Οικουμενική- Δεν δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ναυάγιο η πρόταση Κουβέλη για Οικουμενική- Δεν δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ
Μια παραλλαγή της πρότασης Βενιζέλου που στοχεύει στη σωτηρία του Μνημονίου και όχι στη σωτηρία της χώρας αποτελεί η πρόταση που κατέθεσε η ΔΗΜ.ΑΡ στο ΠΑΣΟΚ, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος από την Κουμουνδούρου απορρίπτουν κατηγορηματικά την πρόταση Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «πρόταση οικουμενικής εφαρμογής του Μνημονίου» και ουσιαστικά «δείχνουν» ως μόνη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας τις εκλογές.

«Ο κ. Κουβέλης μετατοπίστηκε αρκετά από την αρχική του θέση που μιλούσε για συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ- ενώ ορισμένοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν πως οι δηλώσεις Βενιζέλου - Κουβέλη «δεν είναι τυχαίες» αλλά ενισχύουν το σενάριο κατά το οποίο «ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη συμφωνήσει να συγκροτήσουν κυβέρνηση»!


Η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ προβλημάτισε τον Φώτη Κουβέλη ο οποίος εξήγησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο πως δεν είναι δυνατόν η ΔΗΜ.ΑΡ να μετάσχει σε κυβέρνηση χωρίς τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα διότι θα χάσει μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ θα συνεδριάσει την Παρασκευή (1 μ.μ.) αλλά φαίνεται πολύ δύσκολο πλέον να συμφωνήσει στην πολιτική συμμαχία με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.
Εφόσον, λοιπόν, εμμείνει ο Φώτης Κουβέλης στη θέση του ότι Οικουμενική Κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται, όλα θα κριθούν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το οποίο θα συγκληθεί όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails