Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Πολιτικό θρίλερ μετά το αδιέξοδο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

thumb Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία για την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης μετά το αδιέξοδο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αναμένεται η συνάντήση του Κ. Παπούλια στις 10.30 με τον Φώτη Κουβέλη.
22:00 Με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Οι δημοσιογράφοι  δεν σήκωσαν μικρόφωνα την ώρα που έκανε δήλωση ο Νίκος Μιχαλολιάκος έξω από το...
Προεδρικό μέγαρο. Επίσης όταν ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν καθιστοί.
«Πρέπει να καταγγείλουμε το μνημόνιο. Να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους. Να θέσει «βέτο» η χώρα μας στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια και να αναλάβει η την διακυβέρνηση Πρωθυπουργός με διεθνή προσωπικότητα» δήλωσε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος πρόσθεσε « Δεν συναινώ, δεν στηρίζω καμιά κυβέρνηση και δεν δίνω ψήφο ανοχής».
Πρέπει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά από την περίοδο της Μεταπολίτευσης αρχηγός ακροδεξιού κόμματος γίνεται δεκτός από τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.
21:30 Άρχισε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον γ.γ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.
21:20 Την εκτίμηση ότι η χώρα πάει για εκλογές διατύπωσε η Αλέκα Παπαρήγα μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια.
Εξερχομένη του Προεδρικού μεγάρου τόνισε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν προκύψει «δεν θα καταργήσει ούτε τη δανεική σύμβαση, ούτε το μνημόνιο».
Η κ. Παπαρήγα σχολίασε παράλληλα ότι «κάποιος αέρας πνέει στην Ευρώπη αλλά προς το παρόν», όπως είπε, «είναι αρκετά κοπανιστός». Για αυτό ως λύση προέταξε την ψήφιση νόμου στη Βουλή για την κατάργηση του μνημονίου.
 
20:35 Ξεκίνησε η συνάντηση της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με τον Κάρολο Παπούλια
20:25 Επτά όρους έθεσε ο Πάνος Καμμένος προκειμένου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού .
Ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε ότι επιθυμούσε συναντήσεις με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και ότι συμφωνεί με τον Κ. Παπούλια ότι υπάρχει ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας, τόνισε όμως ότι «δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, υπάρχει μόνο κατάργηση ή αποδοχή του».
19:51 Τέλειωσε η συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
19:26 Ξεκίνησε η συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Καπούλια με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.
16:40 «Ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά αντιδρώντας στις δηλώσεις του Α. Τσίπρα μετά το τέλος της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Έως χθες μας καλούσε να μείνουμε σταθεροί στη γνωστή μας θέση να μην μετέχουμε σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι έχουμε συμφωνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε κυβέρνηση στήριξης του μνημονίου. Είναι ντροπή», αναφέρει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.
«Η προφανής αδυναμία να δικαιολογήσει τη στάση του δεν επιτρέπεται να τον οδηγεί στη συκοφαντία και στο ψεύδος. Αυτό είναι πολιτική ανηθικότητα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
15:08 «Παράλογο και πρωτοφανές» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή να δώσει ψήφο ανοχής, σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.
Από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν συμφωνία ούτε ανοχή ζητούν συνενοχή στο έγκλημα και εμείς δεν την παρέχουμε, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος και ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σημερινής συνάντησης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
14:30 «Kατέβαλα κάθε προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν ακούει την εντολή του ελληνικού λαού και δεν δέχεται όχι μόνο το σχηματισμό μίας βιώσιμης κυβέρνησης, αλλά και την ανοχή σε μία κυβέρνηση που θα αναλάμβανε μάλιστα την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω που το πάει», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
14:25 Για αδιέξοδο στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσθέτοντας όμως ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Μιλώντας στο Κάραβελ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για αλαζονεία και διγλωσσία.
Η ομιλία του Ε. Βενιζέλου περιείχε ισχυρή δόση αυτοκριτικής καθώς μίλησε για δεινή και ιστορική ήττα του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η μεγαλύτερη ήττα ήταν η αποκοπή το ΠΑΣΟΚ από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής του βάσης.
13:30 Οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν χωρίς να κάνουν επίσημες δηλώσεις, ωστόσο όπως έγινε γνωστό ο A. Σαμαράς είπε ότι «η διαβούλευση συνεχίζεται».
Νωρίτερα πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά έφτασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Εντολή συνεργασίας για να αλλάξουμε πολιτική αλλά ταυτόχρονα να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ. Εντολή συνεργασίας για μία βιώσιμη κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές για δημιουργία δηλαδή μίας κυβέρνησης που θα είναι απολύτως βιώσιμη πέραν και πάνω από πρόσωπα» είπε προσερχόμενος στη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Τα video είναι απο το real.gr
(από topontiki)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails