Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΓΟΡΓΟΝΕΙΟ, οι ΘΕΟΙ είναι ΚΟΝΤΑ;;;


Ο μύθος της Μέδουσας Γοργώς και του Περσέα γίνεται ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αν προσπαθήσουμε να κάνουμε μία αποκωδικοποίηση των συμβόλων που μας δίνονται. Έτσι, με βάση αυτήν έχουμε: η Μέδουσα ήταν ένα έμβιο οπλικό σύστημα, ταυτόχρονα και ιπτάμενο όχημα (αφού είχε φτερά) το οποίο μπορούσε να αποσπάται σε τρία βασικά μέρη: το Γοργόνειο (κεφαλή, άρα και το κυριότερο σώμα), τον Πήγασο και τον Χρυσάωρα.
Το Γοργόνειο, το οποίο απέκοψε ο Περσέας παραδίδεται στην Αθηνά, υπό την εποπτεία της οποίας «δημιουργήθηκε», με την συμβολή του Ποσειδώνα. Όταν η θεά το τοποθετεί στην...
αιγίδα της, οι «δυνάμεις» του Γοργόνειου ενσωματώνονται και μετουσιώνονται στην θεά.
Ωστόσο, με βάση την παραπάνω αποκρυπτογράφηση και κάποια επιπλέον στοιχεία, τα δεδομένα αποκτούν νέες διαστάσεις:
Ας δούμε πρώτα εξής:
Α) Στην προκατακλυσμιαία εποχή που αναφέρεται ο μύθος, ο Ποσειδώνας που γονιμοποίησε την Γοργώ ήταν μία θεότητα των «ανώτατων υδάτων», δηλαδή, του ουρανού, πριν γίνει της θάλασσας. Β) Η Αθηνά μαζί με τον Προμηθέα έπλασαν ανθρώπους.
Το πρώτο μας κάνει να υποθέτουμε πως το Γοργόνειο, ως ιπτάμενο όχημα, μπορούσε να κινείται στον ουρανό. Το δεύτερο, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως μέσα σε αυτό υπήρχε ζωή, ή πως μετέφερε ζωή η οποία μπορούσε να αναπαραχθεί.
Όλο αυτό έρχεται να ταιριάξει με τον χαρακτηρισμό των Ορφικών για την Σελήνη ως «Γοργόνος Κεφαλή». Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την πληροφορία τους ότι σ’ αυτήν ζούσαν άνθρωποι και υπήρχαν μέγαρα και πολιτείες (Ορφέως αποσπασμάτια (9) ΙΧ), άνετα θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο προφανές συμπέρασμα ότι το φεγγάρι είναι ένα ιπτάμενο άρμα που μετέφερε οπλισμό και ζωή (ενδεχομένως παροπλισμένο). Ο πειρασμός να το υποθέσουμε είναι τεράστιος, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι ο συνειρμός.
«Γοργόνειο» θα πει αυτό που ανήκει στην Γοργώ που σημαίνει «άγριο βλέμμα». Με δεδομένο την «Γοργόνο Κεφαλή» ως Σελήνη, πόσο θα ήταν τραβηγμένο αν παραλληλίσουμε τον δορυφόρο (και κάθε πλανήτη) με οφθαλμό, δηλαδή με ένα «μάτι». Ναι, πρόκειται για υπερβολή. Δεν είναι το κάθε ουράνιο σφαιρικό σώμα ένας οφθαλμός, αλλά μόνον ένας: αυτός που βλέπουμε στην διπλανή φωτογραφία και στο video που ακολουθεί στο τέλος.
Ας λάβουμε υπόψη μας πως και η Γοργώ όπως και ο πλανήτης(;) μας αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από χαλκό. Μάλιστα, για έναν «καφέ» πλανήτη (Brown Dwarf Star), πέρα από τον Πλούτωνα, μιλούν και Ισπανοί αστρονόμοι μέσα στο 2010. Πρόκειται για τον ίδιο πλανήτη;
Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω στοιχείων, μας δίνει μία βάσιμη ένδειξη, τουλάχιστον, η οποία, εν καιρώ, μπορεί να μετατραπεί σε απόδειξη:
Το Γοργόνειο είναι ένα πλανητόπλοιο-μάτι. Είναι ο Πανόπτης Οφθαλμός στην αιγίδα και την ασπίδα της θεάς Αθηνάς.
Οι θεοί είναι κάπου κοντά και μας παρακολουθούν.
Υπερβολή; Ίσως. Πάντως, υπάρχουν προφητείες που μιλούν για την επιστροφή των Ολύμπιων.
Το Γοργόνειο από ερασιτεχνική λήψη
Στα 2:19, το γοργόνειο μέσα από το SOHO ως οφαθλμός
Περισσότερα για το Γοργόνειο και την Αθηνά
Σχετικά με τις αστροπύλες που αναφέρονται στα βιντεάκια δείτε και εδώ για μία που άνοιξε πρόσφατα (προπαραμονή Χριστουγέννων 2011 στους ουρανούς της Ρωσίας) και ευτυχώς καταγράφηκε…
(από diadrastiko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails