Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Η κάλπη θέλει μπρίο, σεξαπίλ και «τρέλα»

Απ' όλα έχει ο μπαχτσές των φετινών εκλογών. Από εφευρέτες και γενναιόδωρους τσιφλικάδες, μέχρι οπαδούς του... Παναθηναϊκού, θιασώτες του πολιτικού σουρεαλισμού και νοσταλγούς του Καποδίστρια.

Από επίδοξους «τυραννοκτόνους» και απόμαχους καραβανάδες μέχρι σεξοβόμβες πορνοστάρ, που υπόσχονται να ανεβάσουν στα ύψη τη λίμπιντο της ελληνικής Βουλής. 
Οι πλέον κρίσιμες και πολυαναμενόμενες εκλογές της μεταπολίτευσης τουλάχιστον δεν στερούνται πρωτοτυπίας και χιούμορ...

Στην εποχή της κρίσης και της πολυδιάσπασης, 36 πολιτικοί σχηματισμοί (το 2009 ήταν 28) κατέθεσαν αίτηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού.
Εκτός από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα και τα παρακλάδια που ξεπήδησαν από αυτά στη ζόρικη εποχή των μνημονίων, η λίστα της φετινής πολιτικής αρένας είναι πλούσια σε πρωτοεμφανιζόμενους αλλά και παλαίμαχους «μικρούς» με ιδιαίτερο στίγμα.

Αγαπάτε αλλήλους.....
Ανάμεσά τους ξεχωρίζει τουλάχιστον για το όνομά του... το κόμμα «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική ΝΔ, Oχι στον πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος ΠΑΕΚΕ», με πρόεδρο και μοναδικό υποψήφιο τον 82χρονο Μ.Τζαλαζίδη.

Δημοσθένης Βεργής, ένας έμπειρος των εκλογών

Με ανανεωμένο μπρίο ρίχνεται στη φετινή εκλογική μάχη και ο παλιός γνώριμος των Ελλήνων ψηφοφόρων, Δημοσθένης Βεργής, που εναπόθεσε τις ελπίδες του στο σεξαπίλ της Τζούλιας Αλεξανδράτου για τη δύσκολη Β' Αθηνών.

Από κοντά και οι «Φίλοι του Ανθρώπου» του Εξαρχειώτη Κωνσταντίνου Σταμούλη, που αυτοπροσδιορίζεται ως «συνταξιούχος άνευ αποδοχών» και το 2009 πήρε 4 ψήφους στη Β' Αθηνών. Το κόμμα του, υποστηρίζει, είναι κίνημα πολιτικού σουρεαλισμού, μια θεραπευτική κοινότητα κομματικής απεξάρτησης και επανένταξης...

Στο ιστολόγιό του αντικρίζει κανείς συνθήματα όπως «δώστε μας την ψήφο σας γιατί υπάρχουν τρόποι, τζιβάνες να εξάγουμε σε όλη την Ευρώπη», «κάλλιο έναν χρόνο κόκορας, παρά σαράντα κότα», ή «δεν ξέρουμε τίποτα και θέλουμε να το μεταδώσουμε σε αυτούς που τα ξέρουν όλα». Η ευχή του; «Αγαπάτε αλλήλους με προφυλακτικό».

Με σημαία την Τζούλια και ιταλική «χορηγία»
Πίσω από το χρυσαφί, μπαρόκ γραφείο του, που έχει φέρει, όπως λέει, από το Παρίσι όπου σπούδαζε και δούλευε, ο παλαίμαχος πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων», Δημοσθένης Βεργής, μας εξηγεί πώς υπέκυψε στα κάλλη της Τζούλιας Αλεξανδράτου, η οποία, ως γνωστόν, θα είναι υποψήφια με το κόμμα του στη Β' Αθηνών.

«Σαν πρωτοπόρος και επαναστάτης πολιτικός έκανα την πρόταση στην Τζούλια και δέχτηκε την ίδια στιγμή», λέει κι αποκαλύπτει πως στις προθέσεις του κόμματος είναι να προσκαλέσουν στην Ελλάδα για την προεκλογική περίοδο τις Ιταλίδες πορνοστάρ που έχουν θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της γειτονικής χώρας...

Ο Μ. Τζαλαζίδης χαρίζει και οικόπεδα
Ο αγροτοεργάτης, ερευνητής κι εφευρέτης Θεσσαλομακεδόνας Μιλτιάδης Τζαλαζίδης, από τα Σιδερά Κοζάνης, είναι ένας... επαγγελματίας «μικρός» της πολιτικής. Οπως ο ίδιος λέει, πήρε το βάπτισμα του πυρός με τη ΔΗΑΝΑ το 1990, ενώ στις περασμένες εκλογές κατέβηκε πρώτη φορά με δικό του κόμμα, το «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Παναγροτικό Κίνημα Ελλάδας».

Κατάφερε να συγκεντρώσει στη Β' Αθηνών ως μεμονωμένος υποψήφιος περίπου 1.400 ψήφους. Φέτος μετονόμασε το κόμμα του. «Ολοι μιλάνε για συναίνεση αλλά κανείς από τα μεγάλα κόμματα δεν είναι αληθινά διατεθειμένος να συνεργαστεί. Εγώ είμαι εφευρέτης και ανακάλυψα το κόμμα της συναίνεσης, τον τρόπο να έλθει η συναίνεση από τον λαό», λέει χαμογελώντας μπροστά από τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, που αποτελεί το έμβλημα του κόμματός του.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική ΝΔ, Οχι στον πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 
Στις φετινές εκλογές το πράσινο χρώμα δεν είναι μονοπώλιο του ΠΑΣΟΚ. Αυτοδικαίως το διεκδικεί και το «Παναθηναϊκό Κίνημα», το κόμμα που ίδρυσαν οι οπαδοί του τριφυλλιού.

«Είναι ένας συνδυασμός-απάντηση στις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται ο Σύλλογος», υποστηρίζει ο πρόεδρος, Γιώργος Μπέτσικας, άνεργος, πρώην υπάλληλος εστιατορίων και φυσικά τρελαμένος βάζελος. «Αν μπορούσα να αλλάξω και το αίμα μου και να το κάνω πράσινο, ευχαρίστως θα το άλλαζα» δηλώνει στο Έθνος ο κ.Μπέτσικας. Αυτοπροσδιορίζεται ως μέλος του Ερασιτέχνη, χωρίς να κρύβει πως πέρασε από όλες τις... παναθηναϊκές οργανώσεις.

«Η θύρα 13 είναι κάτι σαν τη νεολαία του κόμματος», διευκρινίζει. Η κάθοδος στις εκλογές ήταν μια ιδέα που είχε από παλιά. Φέτος έγιναν οι απαιτούμενες κινήσεις για να κατέβουν έξι υποψήφιοι σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, την Α' και τη Β' Αθηνών και το υπόλοιπο Αττικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails