Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, στο Διδυμότειχο Έβρου, αλλά και στο Παλαιό Φάληρο.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, 35, 25 και 50 ετών και σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και απάτες κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στην Ανακρίτρια Καλαμάτας.

Ειδικότερα, μετά από έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα κι ενεργώντας με διάφορες συνθέσεις, εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή λογιστές, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά, για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων.Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι, κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουλίου του 2011 έως και τα τέλη του τρέχοντος Απριλίου, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, στο Διδυμότειχο Έβρου, αλλά και στο Παλαιό Φάληρο, εξαπάτησαν δεκαπέντε ηλικιωμένους, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ένα ακόμα άτομο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και συνολικά από την δράση τους, απέσπασαν χρηματικό ποσό άνω των 31.000 ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 900 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα. Παράλληλα η ασφάλεια Καλαμάτας ερευνά πιθανή συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
http://www.inews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails