Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αν πλήρωναν απ’ τη τσέπη τους…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΧΕΙ και τον εκπρόσωπό της η ΕΛΑΣ. Άλλοτε δεν σου’ δινε λογαριασμό η Ελ. Χωροφυλακή κι αυτό είναι πρόοδος. Βλέπουμε συχνά στο «γυαλί» τον κ. Κοκαλάκη και δεν τον καλοτυχίζουμε. Αναγκάζεται ο άνθρωπος να μεταφέρει στον κόσμο τις...
αλήθειες της Υπηρεσίας του και «αλήθειες» των κυβερνήσεων. Κι όσο αυτοί (τους περιγράφουμε παρακάτω) συνεχίζουν, τόσο εμείς θα επιμένουμε. Για θέμα που θα’ χε εξαντληθεί, αν είχε σημειωθεί έστω κι ένα βηματάκι.
ΓΙΑ τη φύλαξη πολιτικών και «σημαινόντων» μιλάμε. Μια ιδέα σε κεφάλια πολιτικών που δρομολόγησε η ΕΛΑΣ κι εμείς την πληρώνουμε. Ως φορολογούμενοι και…λεφτάδες. Περίσσευε το χρήμα στα ταμεία και το…αξιοποίησαν. Επιτροπές για προσδιορισμό και επιλογή προσώπων που «κινδυνεύουν» και χρειάζονται φύλαξη. Σε καιρό παχέων αγελάδων, αλλά και σήμερα, σε μέρες κρίσης. Ποιος ή ποια υπέβαλε αίτηση για τη φύλαξή του «δημοσία δαπάνη»; Ο τάδε που θα το’ χει καμάρι έχοντας ψηλώσει δυο πόντους, με τους χωροφύλακες ξοπίσω του. Με τους συνοδούς για «αλλότριο έργο» αλλά…μην το ψάχνεις. Κι αν ο αστυνομικός-σκιά κουβαλάει τα ψώνια της κυρίας ή περιμένει έξω απ’ το σκυλάδικο, ακόμα καλύτερα για το ίματζ και την ψυχολογία του φυλασσομένου.
ΑΥΤΟΙ συνεχίζουν ακάθεκτοι κι εμείς τους πληρώνουμε με μανία. Πολιτικούς απ’ την πόλη που «δεν θα τους ήξερε ο θυρωρός τους» και «παράγοντες» από κουτσοχώρι εκτός χάρτη, που τους «ανέδειξε» η πόλη κι έγιναν αστοί και σαλονάτοι. Ακολουθούν τέως πολιτικοί (ανάμεσα τους ραμολιμέντα με το’ να ποδάρι τους στον τάφο), (μεγαλο)επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, άλλοι και άλλες «ευκαιριακοί» και ανένταχτοι, για να μην κλείνει η λίστα και ο…θεσμός να παραμένει. Με τα ΜΑΤ να φυλάνε γήπεδα ΠΑΕ, αστυνομικούς σε γραφεία και τον πολίτη στο έλεος του φονιά και του ληστή. Σε αφύλαχτα σπίτια και συνοικίες, όπου σουλατσάρει ανενόχλητα η ντόπια και εισαγόμενη αλητεία.
ΔΕΝ ψάξαμε για ηθικό αυτουργό. Τους έχουμε μπροστά μας. Ανήσυχους, προεκλογικά, δραστήριους και αγωνιώντες για την επανεκλογή τους. Αν το’ θελαν, τα καταργούσαν μέσα σ’ ένα βράδυ.
ΧΩΡΙΣ φύλαξη ο βουλευτής-κι αν το γουστάρει. «Ιδίοις εξόδοις» του επιχειρηματία η φύλαξη-κι αν του συμφέρει. Πρόεδροι και Διοικητές απ’ τον παχυλό μισθό τους, απ’ τη σύνταξη ή το αστρονομικό εφ’ άπαξ τους. Στο δρόμο οι αστυνομικοί (και με καλύτερο μισθό), έξω απ’ τα ανοχύρωτα σπίτια του κοσμάκη. Στη μοτοσικλέτα τους οι ΔΙ.ΑΣ και με πολλαπλάσιο μισθό. Απ’ το χρήμα εκείνων που πληρώνουμε για τη φύλαξη «προσωπικοτήτων», με πρώτους τους πολιτικούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails