Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Διάλογο για το νόμο ζητά το ΑΠΘ!

Αναβλήθηκαν εκ νέου οι διαδικασίες εκλογής Συμβουλίου Διοίκησης στο ΑΠΘ, καθώς η προγραμματισμένη για σήμερα τρίτη συνεδρίαση της αρμόδιας οργανωτικής επιτροπής του ιδρύματος παρεμποδίστηκε από φοιτητές και μέλη της πανεπιστημιακής
κοινότητας που διαφωνούν με το νόμο - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Μετά και τη...
νέα αναβολή, η οργανωτική επιτροπή του ΑΠΘ, στην οποία συμμετείχαν ο πρώην πρύτανης Α. Μάνθος, ως πρόεδρος, και οι πρώην αντιπρυτάνεις Σ. Πανάς, Α. Τσατσάκου και Ο. Γκίμπα-Τζιαμπίρη, παραιτήθηκε, αναφέροντας ότι "η περαιτέρω παραμονή της στερείται αντικειμένου και νοήματος», καθώς η προβλεπόμενη από το νόμο ημερομηνία για την ολοκλήρωση του έργου της έχει λήξει στις 16/1/2012 ανυπαίτια, γεγονός που, όπως επισημαίνουν τα μέλη της, "εξελίσσεται πλέον σε ένα είδος ομηρίας της, χωρίς εμφανή προοπτική".
Μετά τα τελευταία γεγονότα, η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζήτησε να αρχίσει διάλογος σε νέα βάση για όσα συμβαίνουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και να ανασταλούν μέχρι την ολοκλήρωση του διαλόγου οι σχετικές εκλογικές διαδικασίες, τονίζοντας ότι "απευθύνουμε προς όλους, τόσο προς τους φορείς νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, όσο και προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, την έκκληση να προταχθεί ο ουσιαστικός διάλογος για τις ακαδημαϊκές αξίες και ελευθερίες, πολύ περισσότερο σήμερα που υπάρχουν ώριμες και επεξεργασμένες θέσεις". Επίσης, εξέφρασε την αποδοκιμασία της για την παρεμπόδιση έκφρασης της ελεύθερης γνώμης στον ακαδημαϊκό χώρο και εκτίμησε ότι μια ενδεχόμενη αστυνομική παρέμβαση θα αποτελούσε "επικίνδυνο εγχείρημα, αφού μπορεί να επιφέρει δυσανάλογα βαρύτερες συνέπειες και να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμο τραυματισμό της ακαδημαϊκής ειρήνης".
City Press Newsroom
(από exopaideia)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails