Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Επιχείρηση "Αθήνα άπαρτο κάστρο" μέρος 2ο

Δρακόντια μέτρα και για την στρατιωτική παρέλαση  
Τα μέτρα που "πιστώθηκε" - υπό την έννοια ότι δεν υπήρξαν σοβαρά επεισόδια - η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της μαθητικής παρέλασης του Σαββάτου θα ισχύσουν και την Κυριακή, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση - οι επίσημοι θα είναι λογικά περισσότερο, με πρώτο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - στο Σύνταγμα για την...
στρατιωτική παρέλαση του εορτασμού της επετείου για την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821.
Όπως έχει μεταδώσει το protothema.gr, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η παρέλαση της 25ης Μαρτίου έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα, - "πάμε όπως στο Πολυτεχνείο", λέγεται χαρακτηριστικά - και έτσι περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί από όλη την Αττική (ανεκλήθησαν ρεπό και περιορίστηκαν οι άδειες στις απολύτως απαραίτητες), με αιχμή του δόρατος 40 διμοιρίες των ΜΑΤ, θα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά δόθηκαν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις στους δημοσιογράφους προκειμένου να πλησιάσουν στο σημείο, καθώς για όλους τους υπόλοιπους πολίτες η στρατιωτική παρέλαση θα είναι απαγορευμένος χώρος. Κατά μήκος της παρέλασης θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ εκείνο που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός ότι η Αστυνομία θα έχει στη διάθεσή της όλα τα μέσα, δηλαδή δακρυγόνα, κλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Στα τοπικά αστυνομικά τμήματα θα βρίσκονται μόνο ο αξιωματικός υπηρεσίας, οι αναγκαίες περιπολίες και οι σκοποί, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη θα είναι οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ.
Κατά μήκος της διαδρομής θα βρίσκονται παντού αστυνομικές δυνάμεις ενώ ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετάει και θα συντονίζει τις έρευνες από αέρος. Ηδη από τις αρχές της εβδομάδας τόσο η Κρατική Ασφάλεια όσο και η Αντιτρομοκρατική αποκωδικοποιούν ύποπτα σήματα και πληροφορίες από ομάδες αντεξουσιαστών ή ακροδεξιών που θα προσπαθήσουν να παρεισφρήσουν στο πλήθος των πολιτών που θα βρεθούν για να παρακολουθήσουν ήσυχα την παρέλαση, για να προκαλέσουν έκτροπα και φασαρίες.
Αξίζει εδώ να τονιστεί ότι τα περί ύπαρξης «ειδικού σχεδίου διαφυγής ανώτατων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων της χώρας», σε περίπτωση επεισοδίων στις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, διέψευσε με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το Σάββατο, η μαθητική παρέλαση έγινε ...κεκλεισμένων των θυρών, υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό, με σημαντικούς ποεριορισμούς και δυσκολίες ακόμη και για τους γονείς που ήθελαν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν αλλά και με τους μαθητές στη συντριπτική τους πλειοψηφία να μην στρέφουν το κεφάλι προς την εξέδρα των επισήμων.
Επιπλέον, κλειστοί θα είναι από το πρωί οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Ακρόπολη.
(από protothema)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails