Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πρόωρη αντιπολίτευση από τον κ. Βενιζέλο. Μάχη εσωκομματικών εντυπώσεων με το βλέμμα στην κάλπη του ΠΑΣΟΚ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη 
Σε ένα εξαιρετικά θολό τοπίο όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του νέου μνημονίου, με την Ελλάδα να υποβαθμίζεται και πάλι, αυτή τη φορά από τον Standard & Poor's (σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας») και την ΕΚΤ να διακόπτει προσωρινά την αποδοχή ελληνικών ομολόγων, ψηφίζονται στη Βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι για τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και για τα...
εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, με την μορφή του κατεπείγοντος.
Αυτό που εξακολουθεί να κυριαρχεί είναι η αβεβαιότητα όσον αφορά στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τελικώς, παρά τα επώδυνα μέτρα, αλλά και η αβεβαιότητα που εκπέμπουν οι δηλώσεις των δανειστών.
Η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε από το βήμα της Μπούντεσταγκ, όπου το πακέτο στήριξης της Ελλάδας πέρασε χάρη στις ψήφους των πολιτικών αντιπάλων της, ότι η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος δεν είναι 100% εγγυημένη.
Από την πλευρά τους, οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας, αλλά και γενικότερα τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά και αριστερά κόμματα, επιμένουν ότι το πρόγραμμα της λιτότητας δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά.
Ήδη, αξιωματούχοι όπως ο Σόιμπλε και ο Γιουνκέρ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας, ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup, με σημερινή συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», σε συνέχεια των δηλώσεών του περί μετεκλογικού κυβερνητικού συνασπισμού που θα τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε η Ελλάδα, ζητά τώρα τον διορισμό ενός Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομικής δομής, αλλά όχι για να ελέγχει τον ελληνικό προϋπολογισμό.
Όπως λέει, οι οικονομικές δομές της χώρας «δεν είναι συγκρίσιμες σε τίποτε με τις δικές μας», καθώς η ελληνική κυβέρνηση «μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει» να προσαρμόσει την οικονομική δομή της χώρας στα ευρωπαϊκά πρότυπα, γι’ αυτό και «πρέπει να συμμετάσχουμε οι ίδιοι στην εφαρμογή των αλλαγών».
Την ίδια ώρα, στο ελληνικό κοινοβούλιο συνεχιζόταν το παιχνίδι της αντιμετάθεσης ευθυνών, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό των Οικονομικών να αναλώνει το μεγαλύτερο μέρος της αγόρευσής του για να αντιπαρατεθεί στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, που είχε μιλήσει νωρίτερα, επιχειρηματολογώντας τόσο ως προς τα συζητούμενα νομοσχέδια και ως προς τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα κατέληξε να βρεθεί αντιμέτωπη με μια τρομερή κρίση χρέους, λόγω αδυναμίας δανεισμού.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με το βλέμμα σαφώς στραμμένο προς την εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προτίμησε να επικεντρωθεί σε μια κραυγαλέας σκοπιμότητας σύγκρουση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας έτσι να στείλει το μήνυμα ότι του λοιπού αυτός θα αντιπολιτεύεται τον κ. Σαμαρά και εξασφαλίζοντας ένα «αντιπολιτευτικό» προβάδισμα έναντι του/των αντιπάλων του.
Απευθύνθηκε ουσιαστικά στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στους αυριανούς ψηφοφόρους του κατά την εσωκομματική διαδικασία, κάνοντας μάλιστα και ειδική αναφορά στο κομματικό ακροατήριο.
Όπως είπε, είναι ανάγκη να αποκατασταθούν οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την λαϊκή του βάση.
Και προς τον σκοπό αυτό δεν δίστασε - αν και γνωρίζει πως χωρίς την στήριξη της Ν.Δ. η κυβέρνηση πέφτει και ο ίδιος παύει να υποδύεται τον «τσάρο» - να επιτεθεί προσωπικά στον κ. Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο λόγος του είναι… «υποκριτικός, παλαιοκομματικός και δημαγωγικός».
Μάλιστα, προτίμησε,  αν και όλοι ομολογούν την αποτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου, να εκθειάσει τα έργα και τις ημέρες της, υπερηφανευόμενος και πάλι για τη… σωτηρία της χώρας, τη στιγμή που ο ένας μετά τον άλλο οι δανειστές μιλούν για πλήρη αποτυχία και η «τεχνική βοήθεια» πέφτει βροχή!
Με λίγα λόγια, την ώρα που στην κοινωνία ρέει το αίμα, την ώρα που οι Έλληνες στέκονται στις ουρές των συσσιτίων, ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ και να οδηγήσει όσους ψηφοφόρους του απέμειναν στην κάλπη της εσωκομματικής εκλογής.
Πιστεύει προφανώς ότι ανεβάζοντας πρόωρα τους αντιπολιτευτικούς προς τη Ν.Δ. τόνους, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα πειστούν να φύγουν από την ουρά των συσσιτίων και να στηθούν στην ουρά της εσωκομματικής κάλπης!
Ως «μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ», ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να καταλάβει τη θέση του αντιπάλου του κ. Σαμαρά…
(από elzoni)

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Τρόικα έλεγε: «Μου χρειάζονται ακόμη 352 εκατομμύρια ευρώ, κόψτε το κεφάλι σας να τα βρείτε».

http://1greek.wordpress.com/2012/03/05/%CE%B7-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7-3/

http://www.netnewsgr.gr/2012/03/352.html


HEIL GAP ( or mind the GAP)

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails