Η θετική απάντηση στη Βουλή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρου Αλεβιζατου, στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νιας κ. Ανδρέα Μακρυπίδη, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012, δρομολογεί πλέον τις διαδικασίες για την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αιτωλ/νιας – το οποίο δια στόματος Υφυπουργού ορίστηκε «ως Μουσείο περιφερειακής εμβέλειας» - στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και πρωτεύουσα της...
Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νιας.
Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νιας.
Ένα καθολικό αλλά και δίκαιο αίτημα πολλών ετών της τοπικής μας κοινωνίας, καθώς και όλων των ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού, βαδίζει προς την υλοποίηση του. Ως δημοτική αρχή αποτέλεσε εξ αρχής ζήτημα υψίστης προτεραιότητας, το οποίο και προκρίναμε με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου το Φεβρουάριο του 2011. Καταλυτικό ρόλο στη θετική έκβαση του όλου ζητήματος - το οποίο κινδύνευε να παραπεμφθεί στις γνωστές «ελληνικές καλένδες», παρ’ όλες τις προσπάθειες που συστηματικά είχαν ξεκινήσει επί δημαρχίας Γ. Πρεβαζάνου - είχε η παρέμβαση μας κατά την επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στη διάρκεια της οποίας εκτός των επιχειρημάτων που αναπτύχθηκαν από την πλευρά μας «προσφέραμε» ως άμεση λύση στέγασης του εν λόγω Μουσείου το νεοκλασικό κτίριο του «ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΙΟΥ».
Οφείλω να ευχαριστήσω την επιστημονική – αρχαιολογική κοινότητα για την αντικειμενική αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς και το πολιτικό προσωπικό της Αιτωλ/νιας που συνέβαλε στην προώθησή του, ειδικότερα δε τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νιας κ. Ανδρέα Μακρυπίδη. Τέλος θέλω να τονίσω ότι το όλο ζήτημα δεν προσφέρεται για έκφραση νέων τοπικιστικών αντιπαραθέσεων.
Ωφελημένη από την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείο στο Μεσολόγγι θα είναι ολάκερη η Αιτωλοακαρνανία και κυρίως η πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά του τόπου μας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου