Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Σας αρέσουν τα καυτερά;

Αν ναι, έχετε, σύμφωνα με τους ερευνητές, μερικούς ακόμα λόγους να τα καταναλώνετε.
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας υποδεικνύει ότι, εκτός των άλλων, έχουν και παυσίπονη δράση χάρη στην καψαϊκίνη, τα συστατικά που καθιστά καυτερές τις πιπεριές.
 Έτσι, από ό τι φαίνεται, όσοι τις καταναλώνουν συστηματικά έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο. Επιπλέον στην καψεϊνη έχουν αποδοθεί και άλλες ευεργετικές δράσεις, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο επιστημονικά αποδεδειγμένες, όπως ότι θα μπορούσε να δρα ως αντικαρκινική τροφή και να βοηθά στη...
ρύθμιση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης.
Επίσης, φαίνεται ότι αυξάνει λίγο τον μεταβολισμό, καθώς και το αίσθημα του κορεσμού μετά την κατανάλωσή της, οπότε και οι καυτερές πιπεριές είναι μια καλή επιλογή για όσους προσπαθούν να αδυνατίσουν!
Vita (από i-diadromi)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails