Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση στελεχών με στόχο τη δημιουργία πολιτικής κίνησης.

Προχθες, ημέρα Τετάρτη 2 Νοέμβριου 2011, συναντήθηκαν πολιτικά στελέχη που ανήκουν στην ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη και την Αριστερά, καθώς και πολίτες χωρίς κομματικές εντάξεις κατά το παρελθόν, προερχόμενα από όλη την Ελλάδα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση προτάσεων διεξόδου από την Κρίση. Ένα σχέδιο Κοινωνικό, Αναπτυξιακό, Πατριωτικό που υποστηρίζεται από μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.
Κοινός τόπος όσων συμμετείχαν ήταν η αγωνία για την τύχη της δημοκρατικής παράταξης, το μέλλον της χώρας, τις προοπτικές της νέας γενιάς. Η αγωνία για την καθημερινότητα του πολίτη. Τις ανάγκες των εργαζομένων.
Στην συνάντηση υπογραμμίστηκε η ανάγκη απαλλαγής της χώρας από την παρούσα κυβέρνηση και την...
πολιτική της. Στόχος η δημιουργία ενός κινήματος εκφραστή της μεγάλης δημοκρατικής, προοδευτικής Παράταξης, που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών. Ενός ριζοσπαστικού ενωτικού κινήματος, χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς. Που προσβλέπει σε συμμαχία με τα κόμματα της αριστεράς και στη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου που θα δώσει ελπίδα στη χώρα και εναλλακτική κυβέρνηση.
Παράλληλα, εξέφρασαν την ανάγκη να διατυπωθούν οι σκέψεις, οι αγωνίες, οι προβληματισμοί και οι ιδέες τους σε μία διακήρυξη, η οποία θα αποτελέσει την ιδεολογική – πολιτική πλατφόρμα του Κινήματος και η οποία, αφού υπογραφεί, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα δοθεί στη δημοσιότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails