Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου..... επι ημερών ΠιΚατσου!

Δεν έφτανε η μέχρι τώρα κακοτυχία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου που μετά από τόση καθυστέρηση κατάφερε να λειτουργήσει απαλάσσοντας από τη μόλυνση τους το δήμο που τα σκουπίδια του επιβάρυναν τη λιμνοθάλασα, ήρθαν και οι ακροβασίες ΠιΚατσου ο οποίος θέλησε να ξεπληρώσει γραμμάτια στον δικό του "δημοτικό εργολάβο" κύριο Κ..... Να πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. μόλις ανέλαβε ο ΠιΚατσου φρόντισε να διώξει τον...
εργολάβο που λειτουργούσε το ΧΥΤΑ και να προσπαθήσει να φέρει τον "δικό του" ο οποίος μαλιστα τον στήριξε και οικονομικά στην προεκλογική του εκστρατεία στις τελευταίες εκλογες. Ελα όμως που ο τύπος ήταν αεριτζής και της αρπαχτής και ως τέτοιος φυσικά δεν είχε ούτε τις στοιχειώδεις προυποθέσεις για να αναλάβει ένα τέτοιο εγχείρημα. (χωρίς άδειες μηχανημάτων κλπ κλπ) Αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρωθεί τυπικά και να φύγει κακήν κακώς απο το ΧΥΤΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές η περιοχή του Αγίου Θωμά βρωμάει και δεν μπορείς να σταθείς αφού τα σκουπίδια δεν θάβονται με αποτέλεσμα η δυσοσμία να φτάνει μέχρι τη θάλασσα.
Αλλα το σοβαρότερο δεν είναι αυτό. Πληροφορηθήκαμε ότι έχουν γίνει καταστροφές (μάλλον απο κακοτεχνία) στο υπόστρωμα που ρίχνωνται τα σκουπίδια και είναι στον πάτο του ΧΥΤΑ. Ειναι γνωστό ότι όταν αναπτύσεται η θερμοκρασία στα σκουπίδια ή καιγονται εκλύονται διοξίνες (άλλο σκάνδαλο γιατί έπρεπε να διαχωρίζονται τα σκουπίδια αφού αυτός είναι ο ρόλος του ΧΥΤΑ) οι οποίες διοχετεύονται κάτω απο το υπόστρωμα και φτάνουν κάποια στιγμή ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ σχεδόν δίπλα απο εκεί που βρίσκονται τα ανλιοστάσια για την ύδρευση του Μεσολογίου (Ευηνοχώρι). Και δεν χρειάζεται να εξηγήσω το τι κάνουν οι διοξίνες όταν εισέλθουν στο ανθρώπινο σώμα.... φανταστείτε το!
Δηλ το Μεσολόγγι απαλάχτηκε απο τις διοξίνες της χωματερής της κλείσοβας που εκεί τις έτρωγε μέσω των ψαριών, και απότι φαίνεται τη φορτώθηκε απο το ΧΥΤΑ μέσω του νερού...
Και όλα αυτά επειδή κάποιοι "την είδαν" μεγάλοι κυβερνήτες που έχουν δικαίωμα να έχουν τους "δικους τους" ανθρώπους ακόμα και εις βάρος της υγείας των δημοτών.
Εργαζόμενος στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails