Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Οι «τυφλοί» στο Μεσολόγγι κυκλοφορούν με ποδήλατο και αυτοκίνητο

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα πρόκειται να ζητήσει η προϊσταμένη στην Πρόνοια Μεσολογγίου η οποία, πληροφορίες αναφέρουν, ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της, λόγω των επανελέγχων που κάνει το Υπουργείο στα επιδόματα που χορηγούνται και ιδιαίτερα σε αυτά για την τυφλότητα.
Τελευταίες πληροφορίες από το Μεσολόγγι, αναφέρουν ότι υπήρξε καυγάς μεταξύ του συζύγου της προϊσταμένης στην...
Πρόνοια Μεσολογγίου και σε έμπορο, ο οποίος διατηρούσε κεντρικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης και έγινε καταγγελία στην Πρόνοια για τη σύζυγό του, η οποία λέγεται ότι παρόλο που λάμβανε επίδομα τυφλότητας, εργάζονταν και στο κατάστημα εξυπηρετώντας (!) τους πελάτες.
Ο καυγάς μεταξύ των δυο ανδρών ξεκίνησε όταν συναντήθηκαν στη λαϊκή αγορά όπου ο έμπορος επιτέθηκε φραστικά στο σύζυγο της προϊσταμένης, εξακοντίζοντας μάλιστα απειλές πως «θα κάψει την Πρόνοια».

Οι «τυφλοί» στο Μεσολόγγι κυκλοφορούν με ποδήλατο και αυτοκίνητο
Φαίνεται τελικά πως κάποιοι φοβούνται τον έλεγχο που γίνεται ήδη από το Υπουργείο Υγείας για τα επιδόματα τυφλότητας και όχι μόνο που κάποιοι ίσως πήραν χωρίς να τα δικαιούνται.
Στην περιοχή του Μεσολογγίου λέγεται ότι επίδομα τυφλότητας λαμβάνουν και δυο «τυφλοί» κύριοι εκ των οποίων ο ένας οδηγεί…ποδήλατο και ο άλλος… αυτοκίνητο!

Στο Αιτωλικό δε κάποιος άλλος που λαμβάνει επίδομα παραπληγικού κυκλοφορεί με μηχανάκι!!!
Φημολογείται δε ότι έχουν δοθεί πιστοποιητικά για συντάξεις από το 2002 μέχρι το 2006 από πρόσωπο που έχει παίξει ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της πόλης. Με αυτά τα πιστοποιητικά φημολογείται επίσης ότι βγήκαν περισσότερες από 1000 συντάξεις…

Στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας οι καταγγελίες για τους «τυφλούς» στο Μεσολόγγι.

Ο φάκελος με όλα τα στοιχεία λέγεται ότι έχει σταλεί από την Πρόνοια για περαιτέρω ελέγχους στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας του Υπουργείου.
Στο μεταξύ η προϊσταμένη της Πρόνοιας της τελευταίες 10 ημέρες έχει ζητήσει να συναντηθεί με το δήμαρχο Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, για να του εκθέσει την κατάσταση στην υπηρεσία και να ζητήσει τη συνδρομή του, αλλά μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό, γιατί ο δήμαρχος την πρώτη φορά που ειδοποιήθηκε ήταν, όπως η γραμματέας του είπε…σε κουβέντα και τη δεύτερη φορά, συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, όταν ο έμπορος μπήκε στην Πρόνοια και τα έκανε γυαλιά καρφιά και το θέμα έφτασε στην Αστυνομία όπου κατατέθηκαν μηνήσεις, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που ενημερώθηκε για το συμβάν φέρεται να απαντά ότι ο δήμαρχος δεν μπορεί να τη δεχτεί γιατί βρίσκεται σε …διακοπές.
Πριν όμως από ένα χρόνο περίπου όταν αθίγγανοι πυροβόλησαν το σπίτι της τότε Προϊσταμένης στο Αιτωλικό, ο τότε νομάρχης Αιτωλ/νιας Θύμιος Σώκος παρενέβει άμεσα. Ο σημερινός Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης τότε ήταν αντινομάρχης Πολιτισμού και δεν βρίσκονταν σε διακοπές. Τι είναι αυτό που άλλαξε σήμερα που είναι δήμαρχος και δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τα όσα πολύ σοβαρά συμβαίνουν σε μια υπηρεσία του δήμου του;

Σε άσχημες συνθήκες εργάζονται οι πέντε υπάλληλοι της Πρόνοιας στο Μεσολόγγι.
Στο παλιό κτίριο της πάλαι ποτέ νομαρχιακής αυτοδιοίκησης όπου στεγάζονταν οι υπηρεσίες πριν τη μεταφορά τους στο σημερινό Διοικητήριο βρίσκονταν πολλές υπηρεσίες της πρώην νομαρχίας, σημερινής Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Από τη στιγμή που οι αρμοδιότητες της Πρόνοιας πέρασαν στην αρμοδιότητα του δήμου ο Δήμαρχος Μεσολογγίου ζήτησε να του παραχωρηθεί χώρος για να στεγαστεί και η εν λόγω υπηρεσία κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Σήμερα ο χώρος είναι σε άσχημη κατάσταση τόσο λόγω της παλαιότητας του κτιρίου όσο και λόγω της εγκατάλειψης.
Οι άλλοι όροφοι του κτιρίου έχουν αδειάσει με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν άλλοι υπάλληλοι παρά μόνο οι 4 γυναίκες και 1 άνδρας που αντιμετωπίζουν καθημερινά κάθε καρυδιάς καρύδι που δημιουργεί προβλήματα γιατί θεωρεί ότι δεν εξυπηρετείται, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι υπάλληλοι δέχονται απειλές για τη ζωή τους γιατί δεν τους γίνονται τα …χατίρια.
Οι υπάλληλοι έχουν ζητήσει να τους παρέχει ο δήμος κάποια προστασία αλλά ο δήμαρχος δεν έχει κάνει το παραμικρό.Από την άλλη μεριά υπάρχει ο φόβος των Αθίγγανων οι οποίοι ιδιαίτερα στο Αιτωλικό παρουσιάζουν έντονη παραβατική συμπεριφορά και σχεδόν καθημερινά πηγαίνουν στην Πρόνοια και διαμαρτύρονται έντονα για τα επιδόματα…
(από agrinionet.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails