Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ομιλία του Π. Κουρουμπλή στη «Συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση»

Ο βουλευτής Αιτ/νίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την ομιλία του στη «συζήτηση επί της Προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση» ανέφερε ότι «όταν η ελληνική κοινωνία κατακλύζει τους δρόμους διεκδικώντας, το πολιτικό σύστημα παραμένει αδύναμο να ελέγξει το «τέρας» της φοροδιαφυγής και να συγκρουστεί με τη γραφειοκρατία που τελματώνει την πρόοδο και τις επενδύσεις. Ζούμε φαινόμενα εκτροπής στις δημόσιες δαπάνες, στο χώρο του φαρμάκου, στην φοροδιαφυγή (όταν οι άμεσοι φόροι μας, καλύπτουν μόνο το 6% του ΑΕΠ μας, με ευρωπαϊκό μέσο όρο 12,5%), στην είσπραξη Φ.Π.Α. από εταιρείες όπως η γερμανική Hochtief η οποία φημολογείται αν και κύριος μέτοχος της...
εταιρίας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» ότι εμφανίζει συσσωρευμένο χρέος ΦΠΑ από το 2001 μέχρι και σήμερα, περίπου 500.000.000€. Το πολιτικό μας σύστημα αδυνατεί να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα. Όταν η Δ.Ο.Υ. των ιδιωτικών πολυτελών σκαφών παραμένει χωρίς μηχανογράφηση, όταν το δημόσιο δεν εκτελεί την αποβολή 40.000 καταπατητών της περιουσίας του, όταν οι υπηρεσίες της κτηματικής εταιρείας του δημοσίου στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια πληρώνοντας ενοίκια 700.000€ το χρόνο, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση. Είναι όμως το ίδιο το πολιτικό σύστημα που οφείλει να βρει ένα κοινό τόπο για να οδηγήσει τη χώρα μέσω εθνικής ομοψυχίας σε ειρηνική διέξοδο».
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «το πολιτικό σύστημα έχει κλείσει τον κύκλο του. Πρέπει να διαγνώσουμε σωστά αυτά που συντελούνται σήμερα στην κοινωνία. Το πολιτικό σύστημα καλείται να προχωρήσει σε αλλαγές. Πρέπει να συζητήσουμε εάν η νέα Βουλή θα είναι αναθεωρητική ή συντακτική. Ας τολμήσουμε να προχωρήσουμε στην εγκαθίδρυση της Προεδρικής Δημοκρατίας, όπου ο Βουλευτής υπουργοποιούμενος χάνει την ιδιότητα του βουλευτή και δεν θα μπορεί να εκλεγεί βουλευτής στις επόμενες εκλογές».
Ο κ. Κουρουμπλής υπερασπίστηκε την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ασυλίας των Βουλευτών. Πρότεινε δε να εμπεδωθεί η εσωκομματική Δημοκρατία και να απελευθερωθούν οι δυνάμεις της κοινωνίας που θέλουν να αιμοδοτήσουν ένα νέο πολιτικό σύστημα, προχωρώντας στην αναβάθμιση του Κοινοβουλίου όπου οι ψηφοφορίες επί των Νομοσχεδίων να γίνονται εκ των παρόντων βουλευτών.
Εν συνεχεία επεσήμανε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, όχι όμως λευκή επιταγή. Η Κυβέρνηση, οφείλει να μετατρέψει την ώρα σε μέρα και τη μέρα σε μήνα για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, να αυτοδεσμευθεί με συγκεκριμένο τρόπο για μια σειρά ζητημάτων όπως, πότε θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των Ελλήνων που μετέφεραν τα χρήματά τους σε Τράπεζες του εξωτερικού και πότε θα ζητηθεί το πόθεν έσχες τους. Επιπροσθέτως σε ποιο ποσοστό του Α.Ε.Π. θα φτάσει το μέγεθος των άμεσων φόρων στο τέλος του χρόνου, για να αποκατασταθεί το αίσθημα της κοινωνικής αδικίας. Διότι ο κόσμος διαμαρτύρεται επειδή το πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να εμπεδώσει το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης δηλαδή ότι τα βάρη κατανέμονται δικαίως και αναλογικά με τις οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει ο καθένας.
«Ας πυροδοτήσουμε το χώρο της οικοδομικής δραστηριότητας αναστέλλοντας το πόθεν έσχες στην ιδιωτική κατασκευή για πέντε χρόνια, καθώς και το πόθεν έσχες για χρήματα που επιστρέφουν από το εξωτερικό για να επενδυθούν σε ελληνικά ακίνητα για ένα χρόνο».
Στο τέλος της ομιλίας του τόνισε ότι η Κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει την άμυνα της κοινωνίας μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αγγίζοντας κάθε αγανακτισμένο, εξαθλιωμένο και απελπισμένο πολίτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails