Είναι το γλυκό των ημερών. Ο λόγος για τον χαλβά που μας φέρνει μυρωδιές από την παιδική μας ηλικίας και έχει συνδυαστεί με τις...
ημέρες νηστείας πριν το Πάσχα.
ημέρες νηστείας πριν το Πάσχα.
Συστατικά:
• 2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι
• 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 5 φλ. τσαγιού νερό
• 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα καθαρισμένα
• 1/4 φλ. τσαγιού κουκουνάρια
• 2 κομμάτια ξύλο κανέλλας και λίγη σκόνη για το σερβίρισμα
• 4-5 γαρύφαλα
• 1 φλούδα λεμονιού
Προετοιμασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε αργά αργά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια για να μη καεί. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώσπου να πάρει το σιμιγδάλι μας χρώμα προς το καφέ.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε ετοιμάσει σιρόπι με νερό, ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα μυρωδικά, τα οποία έχουμε βράσει 5'. Σουρώνουμε το σιρόπι και το χύνουμε πάνω στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά για να πάρει μια βράση.
Αφού πήξει ο χαλβάς μας αδειάζουμε σε μια φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν τον ξεφορμάρουμε, προτού σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Διάρκεια: 35 λεπτά
(από newsbomb)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου