Οι άλλοι υπογράφουν, αλλά ο Πούτιν σφυρίζει αδιάφορα και πίνει καφέ.
Είναι γνωστά τα πάνε έλα του Κίσσινγκερ στη Μόσχα για να πείσει τον Πούτιν να μειώσει δραστικά τον αριθμό των πυρηνικών όπλων, όπως γνωστή είναι και η άρνηση του Πούτιν, αφού το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας αποτελεί και την εγγύηση της ασφάλειάς της απέναντι στην παγκόσμια ελίτ που απαιτεί την παράδοση διαχείρισης των...
οικονομικών της πόρων.
οικονομικών της πόρων.
Γνωστή είναι και η απειλή του Πούτιν με το σύστημα CLUB-K με το οποίο έκρυψε άγνωστο αριθμό πυρηνικών πυραύλων σε container που περιλαμβάνουν πλήρες σύστημα εκτόξευσης με δυνατότητα εντολής εκτόξευσης άγνωστο από που και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πλοία, σε λιμάνια, σε εμπορευματικούς σταθμούς, σε τραίνα και σε νταλίκες σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
Για τα μάτια του κόσμου όμως οι συνομιλίες και οι υπογραφές συνθηκών συνεχίζονται.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον θα ανταλλάξουν τα έγγραφα κύρωσης για το νέο ξεκίνημα των συνομιλιών της συνθήκης μείωσης των στρατηγικών εξοπλισμών, σήμερα Σάββατο.
Η τελετή, μετά την οποία το Σύμφωνο θα αρχίσει να ισχύει επίσημα, θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο, όπου οι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες έχουν παρευρεθεί σε συνέδριο για την ασφάλεια. Η νέα συμφωνία, σε αντικατάσταση του START 1, η οποία έληξε τον Δεκέμβριο του 2009, υπεγράφη από τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στην Πράγα τον Απρίλιο του 2010. Η νέα συμφωνία προβλέπει μείωση των στρατηγικών πυρηνικών οπλοστασίων της Ρωσίας και των ΗΠΑ, με ανώτατο όριο 1.550 κεφαλών, κάτω από το ισχύον ανώτατο όριο των 2.200.
O Obama υπέγραψε τα έγγραφα επικύρωσης για τη νέα συνθήκη που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επίπονης προσπάθειας του, για την βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία την περασμένη Τετάρτη.
Κατά την επικύρωση της συμφωνίας του Δεκεμβρίου, η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε ψήφισμα που υποχρεώνει την κυβέρνηση να αρχίσει διμερείς συνομιλίες σχετικά με την μείωση των αποθεμάτων τακτικών πυρηνικών όπλων (TNW) - νάρκες, βλήματα πυροβολικού και μικρού βεληνεκούς πυραύλους.
Η Ουάσινγκτον, ισχυρίζεται ότι η Μόσχα διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό αυτών των συστημάτων σε σχέση με αυτά που δηλώνει. Η Γερουσία των ΗΠΑ είχε επικυρώσει τη συμφωνία στις 22 Δεκεμβρίου του 2010, αλλά πρόσθεσε αρκετές τροπολογίες στο ψήφισμα για την επικύρωση, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης δημιουργίας αμερικανικής παγκόσμιας πυραυλικής άμυνας.
Ο Μεντβέντεφ υπέγραψε τα έγγραφα επικύρωσης στις 28 Ιανουαρίου, μετά το ρωσικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη νέα συνθήκη προσθέτοντας ορισμένες διατάξεις σχετικά με την κύρωση της συνθήκης.
Το φλέγον θέμα είναι ότι παρά την υπογραφή και όλες τις τυμπανοκρουσίες κανείς δεν γνωρίζει πόσα πυρηνικά έχει η Ρωσία, ούτε πόσα έχει η Αμερική.
(από liako)
(από liako)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου