Γράφει η Ιδεοπηγή
Πολλοί σχολιάζουν σε τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα και ιστολόγια για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία υπέρογκου αριθμού λαθρομεταναστών στη χώρα.
Πολλοί Έλληνες διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη και αφόρητη κατάσταση που επικρατεί σε πολλές γειτονιές της Αθήνας ειδικότερα στο κέντρο αλλά και σε πολλά χωριά.
Πολλοί κατηγορούν τους διαμαρτυρόμενους σαν φασίστες-εθνικιστές και οι...διαμαρτυρόμενοι ανταποδίδουν στους κατηγόρους τους τα επίθετα «προδότες», ψευτοκουλτουριάρηδες, νεοταξίτες και πάει λέγοντας.
Ας δούμε με όση περισσότερη ηρεμία μπορούμε τα πράγματα.
Κατ’ αρχή κανένας Έλληνας δεν ξύπνησε ένα πρωί και είπε με ποιόν να τα βάλω σήμερα; Α! βρήκα θα τα βάλω με τους λαθρομετανάστες.
Η ύπαρξη μικρού αριθμού ξένων στη χώρα παλιότερα ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα και κανένας δεν διαμαρτυρόταν μάλιστα πολλοί είχαν συνάψει φιλικές σχέσεις με τους ξένους και σε πολλές περιπτώσεις τους βοήθησαν σε ότι είχαν ανάγκη.
Πριν όμως λίγα χρόνια με την επέλαση των Αλβανών πρώτα και τα μιλεούνια Πακιστανών, Αφγανών, Ινδών, Μπαγκλαντέζων και τελειωμό δεν έχει τα προβλήματα οξύνθηκαν.
Ποιος περνάει απ’ τους μικρούς δρόμους του κέντρου σήμερα μετά το σούρουπο και δεν κινδυνεύει να τον ληστέψουν ή να τον ξυλοφορτώσουν;
Η πορνεία, τα ναρκωτικά και πάσης φύσεως μικρή, μεσαία ή σκληρή εγκληματικότητα έχουν κάνει τη ζωή των κατοίκων αφόρητη.
Σε μερικά χωριά όπου ο αριθμός των ξένων είναι μεγάλος συνεχώς δημιουργούνται προβλήματα. Πριν λίγο καιρό στη Νέα Μανωλάδα του νομού Ηλείας οι αλλοδαποί μάχονταν μεταξύ τους επί ώρες με ότι είχαν, μαχαίρια, τσεκούρια, ξύλα κτλ. Υπήρξαν και τραυματίες.
Επειδή επισκέφτηκα την περιοχή το καλοκαίρι οι κάτοικοι μου δήλωσαν ότι νύχτα στα χωράφια και στο δάσος φοβούνται να πάνε. Αν χρειαστεί να κάνουν κάποια δουλειά νύχτα παίρνουν και το δίκαννο μαζί τους για ασφάλεια.
Οι γυναίκες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν το βράδυ γιατί φοβούνται.
Είναι κατάσταση αυτή;;;;;;;;;;
Η πολιτεία αδυνατεί ή δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα.
Αν δεν μπορεί να το λύσει είναι βέβαια κακό για τους πολίτες αλλά αν δεν θέλει;;;;;;;;;
Κανένας Έλληνας δεν είναι ρατσιστής ούτε ξενόφοβος αλλά η σημερινή τραγική κατάσταση τον έχει αγριέψει και με την οικονομική πίεση που δέχεται υπάρχει πιθανότητα να συμβούν άσχημα γεγονότα που θα μας διασύρουν διεθνώς και θα δώσουν την ευκαιρία στους καραδοκούντες «φίλους» γείτονές μας να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.
Νομίζω ότι χωρίς υστερίες και εκατέρωθεν κατηγορίες πρέπει να φροντίσουμε για τον επαναπατρισμό όσων δεν είναι νόμιμα στη χώρα
μειώνοντας αλλοδαπούς σε ανεκτό αριθμό για την Ελληνική κοινωνία με επακόλουθο όσοι μείνουν να μπορέσουν να ζήσουν ανθρώπινα και οι Έλληνες να νοιώσουν ασφάλεια στη χώρα τους.
Αν κάποιος πάει να δει σε τι τραγικές συνθήκες διαβιώνουν οι αλλοδαποί ειδικά στα χωριά όπου δεν υπάρχουν περισσευούμενα σπίτια θα συμφωνήσει με την επαναπροώθηση των αλλοδαπών στις πατρίδες τους.
Οι περισσότεροι Έλληνες δεν μισούν ούτε θέλουν το κακό των λαθρομεταναστών αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πρέπει να βρεθεί λύση και μάλιστα σύντομα. Ο θεός να μας βοηθήσει.
(από ideopigi)
1 σχόλια:
Επένδυση στον Αστακό σε “θολό” τοπίο
Του Γιώργου Κεραμιτζόγλου
Άλλη μια «φούσκα» που έχει αρχίσει να…. ξεφουσκώνει είναι η επένδυση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Μια επένδυση που στην αρχή είχε χαρακτηριστεί ως «πράσινη» όμως το τελικό προϊόν της επένδυσης μόνο πράσινο δεν είναι.
Τελευταία, όμως, άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστό ότι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το ρυπογόνο LPG.Πρόκειται για ένα καύσιμο που αποφεύγεται στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας.
Αυτό συμβαίνει διότι απαιτείται η λήψη πολύ αυστηρών προφυλάξεων για την αποφυγή ατυχημάτων που προκαλούν βιβλικές καταστροφές. Η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην το διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής. Το LPG αντλεί την «κακή του φήμη» κυρίως από δύο μεγάλα ατυχήματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Ο λόγος για το τραγικό δυστύχημα στις 19 Νοεμβρίου του 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000 ανθρώπων. Ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη πέρυσι όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι ενώ προκλήθηκαν ζημιές και καταρρεύσεις κτιρίων στην περιοχή.Την ώρα που προχωράει από την κυβέρνηση η επένδυση στην περιοχή Πλατυγιάλι του Αστακού για την εγκατάσταση μονάδας LPG από το Κατάρ, οι κάτοικοι μιλούν για μια επένδυση που θα ερημώσει την περιοχή.
Δημοσίευση σχολίου