Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ο Φάκελος της Κύπρου παραμένει ερμητικά κλειστός!
Η συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων υπό την προεδρία ενός έντιμου πολιτικού του Μεσολογγίτη Χρήστου Μπασαγιάννη, ουσιαστικά (λόγο πιέσεων;) ασχολήθηκε με τα δευτερεύοντα. Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο γίνεται μια έρευνα. Θα αποδώσει;
Ο Νέστωρ της δημοσιογραφίας Ηλίας Δημητρακόπουλος, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του...
στην ανεύρεση της αλήθειας έχει καταθέσει;
Ο Κισιγγερ θα καταθέσει; Οι τούρκοι είναι αντίπαλοί μας αλλά έχουν το θάρρος να λένε πολλές αλήθειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έρευνα που έκαναν για τη βύθιση του Κοτσαντεπε όπου ομολογούν ότι για να προστατέψουν άλλα δύο τους πλοία που βάλλονται από την τούρκικη πολεμική αεροπορία κατέρριψαν 19 (ΔΕΚΑ ΕΝΝΕΑ) δικά τους πολεμικά αεροσκάφη… Έγραψε λοιπόν προχθές η Μιλλιετ (εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ,22/8/2010,σελ.15) για τον θάνατο Ιωαννίδη.
"Πέθανε ο άνθρωπος που αποβίβασε την Τουρκία στην Κύπρο"…….
Με δυο λέξεις είπαν τα πάντα..
Όμως για να μην είμαστε επιεικείς (το έχουμε δει κατ επανάληψη και αυτό..) στην προ του Ιωαννίδη χούντα θα υπενθυμίσουμε ότι η κερκόπορτα άνοιξε όταν μετά την τούρκικη προβοκάτσια στην Κοφινου το 1967 απεσύρθη κατά επαίσχυντο τρόπο η Μεραρχία που με συμφωνία με τον Μακάριο είχε στείλει ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1964 και έτσι ουσιαστικά, η Κύπρος παρέμεινε απροστάτευτη και έρμαιο των ορέξεων της Τουρκίας (κάτι που επιδιώκουν σήμερα με το αίτημα τους για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου...).
Ο Καθηγητής Ευριπίδης Μπίλλης έχει αποδεδειχθεί χαλκέντερος στη συγκέντρωση στοιχείων για την Κυπριακή τραγωδία. Για να μην εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα ψέματα διαβάστε τον με τα συνημμένα του Δημήτρη Αλευρομαγειρος.
Μετά τον Θάνατο του τέως δικτάτορα Ιωαννίδη αξίζει να συνοψίσουμε με βάση τα διατιθέμενα στοιχεία, πως διαμορφώθηκε η προδοσία της Κύπρου.
1. Το καλοκαίρι του 1973 συναντώνται στο Παρίσι ο εθνάρχης Καραμανλής με τον Κίσινγκερ (πρώτο συνημμένο) και συμφωνείται με διαμεσολαβητή τον Κίσινγκερ να επιτραπεί κάποια απόβαση των τούρκων στην Κύπρο για να καταλάβουν ένα μέρος της Κύπρου και να λυθεί το Κυπριακό.
Σας υπενθυμίζω ότι το 1957 ο Καραμανλής είχε στείλει στην Κύπρο πρόξενο τον διαβόητο Βλάχο, που με εντολές του έψαχνε να βρει ποια περιοχή να δοθεί στους τούρκους ως βάση (δεύτερο συνημμένο). Από τη στάση του εθνάρχη(πλήρης σιωπή) φαίνεται ότι ο εθνάρχης εκτέλεσε τις εντολές του Κίσινγκερ να μην υποβοηθηθεί και να σαμποταριστεί η προσπάθεια του Μαρκεζίνη να οδηγήσει τη χώρα ομαλά στη δημοκρατία (τρίτο συνημμένο παράγραφος 6 και 15 και παράγραφος 10 όπου ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος τοποτηρητής του εθνάρχη προέβη σε δηλώσεις…).
2. Άγνωστο πώς οι αμερικανοί πείθουν τον Ιωαννίδη να ανατρέψει τον Μαρκεζίνη (παράγραφος 13 τρίτου συνημμένου, επίσκεψη την 23/11/1973 στη Λάρισα του Αμερικανού πτέραρχου της Νοτιανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ με έδρα τη Νάπολη και επιστροφή του στην Αθήνα το Σάββατο 24/11/1973, και παράγραφος 16, επίσκεψη την 25/11/1973 Κυριακή τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας του Αμερικανού πτεράρχου της Νοτιανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, όπου έμενε κάποιος Έλληνας στρατηγός. Ο Αμερικανός ακούστηκε να ρωτά τον Έλληνα: και παράγραφος 20 ίδιου τρίτου συνημμένου.
3. Αντικίνημα Ιωαννίδη την 25/11/1973 (παράγραφος 17 τρίτου συνημμένου).
4. Την 27/4/1973 ο Μπονάνος συναντάται (μυστικά) με τον τούρκο πρέσβη(παράγραφος 27 τρίτου συνημμένου).
5. Ο Τούρκος πρέσβης Γκουρούν πληροφορεί το Μαρκεζίνη κατά τη διάρκεια του γεύματος ότι ο στρατηγός Ντάβος βρίσκεται στη Σμύρνη, όπου συνομιλεί με Αμερικανούς και Τούρκους αξιωματικούς. (παράγραφος 36 τρίτου συνημμένου). Ως γνωστόν ο στρατηγός Ντάβος ήταν εκ των έμπιστων του εθνάρχη. Απαιτείται να ευρεθεί, αν και είναι σχεδόν βέβαιο, ότι συζητούσε με τους τουρκοαμερικάνους τις λεπτομέρειες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
6. 15/7/1974. Πραξικόπημα χούντας εναντίον του Μακαρίου. Ο Μακάριος διαφεύγει τη δολοφονία. Η Τουρκία υποδέχεται τα γεγονότα με χλιαρές δηλώσεις Ετσεβίτ και του Ισίκ ότι το θέμα αποτελεί εσωτερικήν υπόθεση των Ελλήνων και ότι πάντως, θα μεριμνήσει για τη μη υπονόμευση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και την αλλαγή του νομικού καθεστώτος της νήσου (παράγραφος 38 τρίτου συνημμένου).
Προφανώς η Τουρκία προσπαθούσε να παραπλανήσει. Με βάση τα ακλούθησαν τα γεγονότα όπου εξακριβώθηκε η προδοσία και η χωρίς αμφιβολία συμμετοχή σε συμφωνία με τους τούρκους των Μπονάνου και Αραπάκη, καθώς και από πολλά άλλα στοιχεία, κατά τη γνώμη μου η Τουρκία προσπαθούσε να παραπλανήσει τον Ιωαννίδη που φαίνεται δεν ήταν γνώστης της συμφωνημένης απόβασης των τούρκων στην Κύπρο. Αντίθετα πίστευε ότι θα πετύχει την Ένωση.
7. 20/7/1974. Η Κύπρος υφίσταται Τουρκική εισβολή και οι Τούρκοι με την ανοχή της χούντας, δημιουργούν προγεφύρωμα κοντά στην Κερύνεια (παράγραφος 41 τρίτου συνημμένου). Οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, Μπονάνος, Αραπάκης και Παπανικολάου, δεν υπακούν στον Ιωαννίδη για απόκρουση των τούρκων(τέταρτο συνημμένο, πρόσφατη συνέντευξη Ιωαννίδη πριν πεθάνει).
Αποσύρουν τα ελληνικά υποβρύχια που βρισκόντουσαν σε θέση βολής από τα τουρκικά πλοία εισβολής, δεν στέλλουν αεροπλάνα (κατά τον Ιωαννίδη η Ελλάδα είχε υπεροπλία με μόλις παραληφθέντα αεροπλάνα), δίδουν εντολές να μην αποκρουστούν οι τούρκοι με διάλυση του μικρού προγεφυρώματος και με συνεννόηση με τους αμερικανούς καλούν τον εθνάρχη να ελευθερώσει την Ελλάδα.
8. Ο εθνάρχης Καραμανλής συνομιλεί με τον Κίσινγκερ (πρώτο συνημμένο)και του επισημαίνει ότι οι τούρκοι παραβαίνουν τα συμφωνηθέντα. Πλην όμως, ενώ όταν ανέλαβε μπορούσε με εντολές του να διαλυθεί το μικρό προγεφυρωμάτων τούρκων, τηρεί πιστά την εκεχειρία και τους αφήνει ελεύθερους να αποβιβάσουν 40.000 στρατό και εκατοντάδες άρματα μάχης Μ47 και Μ48.
Έτσι επέρχεται η καταστροφή με προδοσία της Κύπρου.
9. Ο εθνάρχης τιμά με ύψιστα αξιώματα τους, Βλάχο, Μπονάνο, Αραπάκη, Παπανικολάου και λοιπούς συνεργάτες τους. Δεν μπόρεσα να βρω πώς τίμησε το Συνταγματάρχη Ζαρκάδα που αναφέρει ο κ. Πάνος Ιωαννίδης ως τον υπαίτιο για την κατάληψη της Αμμοχώστου (προτελευταίο συνημμένο).
Λογικά από τα ανωτέρω συνάγεται ότι οι αμερικανοί χρησιμοποίησαν τον Ιωαννίδη για να ματαιώσουν την προσπάθεια του Μαρκεζίνη για ομαλή μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία, με σκοπό πρώτα να αλωθεί η Κύπρος.
Σε τούτο είχαν συνεργούς τον εθνάρχη και την τότε στρατιωτική ηγεσία της χώρας που εκτέλεσε πιστά τις εντολές των αμερικανών να αφεθούν ελεύθεροι οι τούρκοι να καταλάβουν ότι είχε συμφωνηθεί σε άλλο επίπεδο(Καραμανλής – Κίσινγκερ, Ντάβος κτλ).
Όλα δείχνουν ότι ο τέως δικτάτορας Ιωαννίδης ναι μεν παραπλανήθηκε κα χρησιμοποιήθηκε από τους αμερικανούς, αλλά δεν είχε μετάσχει στην συνομωσία ελεύθερης απόβασης των τούρκων στην Κύπρο και κατάληψης μέρους της Κύπρου. Βέβαια οι τούρκοι δεν τήρησαν τη συμφωνία, που ούτως ή άλλως θα ήταν κάτι παρόμοιο και κατέλαβαν εθνάρχη συναινούντος, το 40% της Κύπρου. Και το συμφωνηθέν να είχαν καταλάβει η κατάσταση σήμερα θα ήταν η ίδια.
Στο τελευταίο συνημμένο μπορείτε δείτε και την προδοσία και τις πράξεις άφθαστου ηρωισμού που συντελέστηκαν κατά την εισβολή των τούρκων στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.
Μετά τα ανωτέρω τίθεται το ερώτημα. Ποιοι ήταν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά του ελληνισμού της Κύπρου. Θα λογοδοτήσουν καμιά φορά έστω και μετά θάνατον;
(από
votegreece, Ελληνική Αντίσταση., epirus-ellas)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails