Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ομιλία Π. Κουρουμπλή στη συζήτηση επί των άρθρων του Εργασιακού- Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου

Στην επί των άρθρων συζήτηση του Ασφαλιστικού – Εργασιακού Νομοσχεδίου, ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε ότι ψήφισε επί της αρχής το κατατεθέν νομοσχέδιο για να μην αποδυναμώσει την Κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι το πολιτικό σύστημα οφείλει να καταθέσει τη συγνώμη του προς τον ελληνικό λαό για την κακοδιαχείριση και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος (π.χ. στα Ασφαλιστικά Ταμεία), που έφερε την χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση. Ως Βουλευτής, δήλωσε, θα συνεχίσει τον αγώνα του για να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υπουργό, απαίτησε να...
υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος των αποφάσεων των Δ.Σ. των Ασφαλιστικών Ταμείων αναφορικά με τη διαχείριση των χρημάτων τους και να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών όσων συμμετείχαν στα Συμβούλια των εν λόγω Ταμείων, για να δει ο ελληνικός λαός ποιοι κέρδισαν απ’ αυτή την ιστορία. Τόνισε πως η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που όρισαν τα Δ.Σ., σε όσους διοίκησαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ επισήμανε πως θα ασκεί αυστηρή κριτική ώσπου να ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση.
Εκτενή αναφορά έκανε για την κακοδιαχείριση του Ι.Κ.Α. και συγκεκριμένα για την εισφοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν παραγραφεί τα τελευταία χρόνια, τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανώνται για την ενοικίαση των κτιρίων του και την περιουσία του, η οποία παραμένει αναξιοποίητη. Όλο το σύστημα πρέπει να διαλευκανθεί, ώστε να αισθανθεί ο ελληνικός λαός ότι κάποιοι πληρώνουν κάποια στιγμή.
Για το θέμα της 13ης και 14ης σύνταξης, επισήμανε ως θετική εξέλιξη τη δέσμευση του Πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο για “βελτίωση του ύψους των συντάξεων όταν η χώρα σταθεί στα πόδια της” και ανέφερε πως τη συγκεκριμένη δήλωση του Πρωθυπουργού την εκλαμβάνει ως προσωπική του δέσμευση, διότι οφείλουμε να δώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό.
Για την εργαζόμενη μητέρα, αποδέχθηκε ότι τα επιπλέον δεκαπέντε ασφαλιστικά χρόνια αποτελούν πράξη τιμωρίας της(όταν γνωρίζουμε ότι το ελληνικό κράτος δεν της προσέφερε υπηρεσίες όπως π.χ. παιδικούς σταθμούς), μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας όπου το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί μείζον εθνικό θέμα. Για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ανέφερε πως οφείλουμε να χειριστούμε το εν λόγω θέμα, με αίσθημα ισότητας προς όλους τους πολίτες απέναντι στο κράτος και στους νόμους. Δηλαδή ίση μεταχείριση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Εν συνεχεία απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υπουργό, τον συνεχάρη για την απόφασή του να παραχωρήσει αρμοδιότητες και διαχειριστικό μέγεθος του Υπουργείου του και συγκεκριμένα τον τομέα περίθαλψης των Ασφαλιστικών Ταμείων, στην Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε να επιτευχθεί η ενιαιοποίησή της.
Για το άρθρο 38 αναφέρθηκε στην ιδιότυπη ασυλία του τραπεζικού συστήματος, το οποίο αν και έχει κερδίσει πολλά από τα αποθέματα των Ασφαλιστικών Ταμείων από το 1950 έως και σήμερα, δεν συνεισφέρει καθόλου στο Ταμείο Αλληλεγγύης Συνταξιούχων.
Τέλος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λήψης συγκεκριμένων και αποτελεσματικών μέτρων για να προστατευτούν οι απολυμένοι ηλικίας 50 ετών και άνω, για τους οποίους είναι αδύνατη η εξεύρεση εργασίας σήμερα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απαραδεκτος σε καθε περιπτωση !!!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails