Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Να ποιοί έκλεισαν τις τράπεζες!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ευρωπαϊκή επιτροπή παίζει παιχνίδι με τις τράπεζες
Ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα αποκλειστικά σήμερα το ThePressProject δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίζει παιχνίδι με τις ελληνικές τράπεζες, ζητώντας από τα εκτελεστικά της όργανα να μην πληρώνονται οι δικαιούχοι (κυρίως του ΕΣΠΑ και οι μισθοδοσίες των οργανισμών της Ε.Ε.) πριν πρώτα επικοινωνήσουν μαζί τους. Τους προτρέπει μάλιστα να υποδείξουν άλλους τρόπους πληρωμής ώστε τα... λεφτά να μη φτάσουν καν στην Ελλάδα.
του Κώστα Εφήμερου
Το ντοκουμέντο που παρουσιάζουμε αποτελεί έγγραφο του εσωτερικού συστήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο έφτασε στα χέρια μας από τις Βρυξέλλες. Το μήνυμα προωθήθηκε προς το Helpdesk της DG-BUGD (Γενική Διεύθυνση Προϋπολογισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με αυτό δίνονται οδηγίες για τις πληρωμές προς τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρεται ότι όσον αφορά «τη διαχείριση, και σχετικά με την εκτέλεση των πληρωμών, το γραφείο μας προτείνει με έμφαση να γίνει πρώτα επικοινωνία με τους δικαιούχους πριν εκτελεστεί οποιαδήποτε πληρωμή», ενώ προσθέτει ότι «για τις πληρωμές που έχουν εγκριθεί πάνω από τις 50.000€ θα υπάρξει προσωρινή αναστολή και οι υπηρεσίες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν πριν τις εκτελέσουν».
Ακόμα πιο σοκαριστικό πάντως είναι ότι σύμφωνα με αυτό το ενημερωτικό σημείωμα το λογιστήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγκρίνει την καταβολή των ποσών σε «άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς», δηλαδή εκτός Ελλάδας. Πρόκειται για πρωτοφανή ενίσχυση της φοροαποφυγής, αφού η Ε.Ε. δείχνει διατεθειμένη να δώσει χρήματα του ΕΣΠΑ και πληρωμές σε τράπεζες του εξωτερικού.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λοιπόν, την ίδια ώρα που υποτίθεται ότι ανησυχεί για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, στερεί εκατομμύρια ευρώ που θα εξυπηρετούσαν εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι αναγκάζονται από την απόφασή της ΕΚΤ να στέκονται στις ουρές για να πάρουν 50€ την ημέρα.
Όσον αφορά το όριο των 50.000€ που αναγράφεται στο μήνυμα, η φημολογία για κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν έχει καμία σημασία τελικά το ΝΑΙ αυτή την Κυριακή. Γιατί, όπως αποκαλύψαμε και για την Κύπρο, η πολιτική βούληση των λαών δεν έχει σημασία για τους τεχνοκράτες που υπολογίζουν μόνο αριθμούς, αγνοώντας τις ζωές και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.
Το TPP πριν από δύο μήνες αποκάλυψε ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που αποδείκνυε ότι η κρίση της Κύπρου δεν ήταν και τόσο απρόσμενη. Η ΕΚΤ τότε από μήνες σχεδίαζε τις εξελίξεις που, ω του θαύματος, ακολούθησαν κατά γράμμα το σχέδιό της. Και η ΕΚΤ τότε (που υποτίθεται ότι είναι ουδέτερη) όχι μόνο αποφάσισε για το μέλλον των Κυπρίων, αλλά προετοίμασε πολύ καλά και το μέλλον ενός Έλληνα τραπεζίτη που αγόρασε έναντι πινακίου φακής καταθέσεις δισεκατομμυρίων.


(από olympia.gr)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails