Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Νέα Δημοκρατία - Νέο σποτ στα όρια της σχιζοφρένειας by Tyler


Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι πρέπει να έχουν χαζέψει εντελώς εκεί στη Νέα Δημοκρατία, αλλά να που πάντα κάτι θα βρουν να κάνουν, ώστε να αναιρέσουν το "εντελώς". Τι έκαναν αυτή τη φορά; Αποφάσισαν να κάνουν αρνητική διαφήμιση στο ίδιο τους το κόμμα.

Όπως σίγουρα θα έχετε δει στην εμετική διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας, συμμετέχουν ένας δάσκαλος με τους μαθητές του σε ένα σχολείο. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι μαθητές πληροφορούνται για τις χώρες που είναι στο Ευρώ. Μετά από μια παύση και αφού η Ελλάδα μάλλον δεν ανήκει στις χώρες αυτές, μια μαθήτρια απευθύνει ερώτηση προς το δάσκαλο "κι η Ελλάδα κύριε, δεν είναι"; Αμηχανία διαχέεται σε όλη την αίθουσα, αλλά περισσότερο από όλους στο δάσκαλο, καθώς τι χειρότερο θα μπορούσε να σκεφτεί ένα 9χρονο παιδί, από το να μη χρησιμοποιεί το ίδιο νόμισμα με το Βελγιο όταν αγοράζει σοκοφρέτα; Καθώς δε λαμβάνει καμία απάντηση από το δάσκαλο ο οποίος σκεπτόμενος τα χρόνια που πλήρωνε σε ευρώ, πιθανόν έπαθε ένα μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο, η μαθήτρια επιμένει "γιατί"; Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο όλων των μαθητών (περισσότερο ανησυχούν για το εγκεφαλικό) και τη μαθήτρι να επιμένει "Γιατί κύριε";



Στο βάθος, τα μπάσα του πολέμου σκορπούν ανατριχίλα στον υποψήφιο για λοβοτομή ψηφοφόρο που αναρωτιέται... "λες";

Μπορεί ο Αντωνάκης και η παρέα του, να αποφάσισαν όντως πως δεν έχουν κανένα χαρτί να παίξουν ως κόμμα και συνεπώς θα παίξουν το χαρτί του ευρωσωτήρα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει, πως θα δημιουργούσαν μια ψευδαίσθηση κινδυνολογίας στον ελληνικό λαό σχετικά με την υποτιθέμενη έξοδο της χώρας από την Ευρώπη, η οποία φυσικά θα υποστηρίζονταν από τους δανειστές μας και η οποία ταυτόχρονα δε θα είχε καμία βάση. Όσο αφορά τα εκλογικά τώρα. Δε γνωρίζω την ακριβή ονομασία αυτής της τεχνικής, αλλά μια περίφραση της θα μπορούσε να είναι, "είμαι εκτός θέματος, αλλά λέω κάτι που ισχύει".

Η τοποθέτηση της διαφημιστικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας, είναι εκτός θέματος, γιατί ουσιαστικά κανέναν κόμμα από τα κόμματα της Βουλής, δεν επιθυμεί την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη. Αυτό που ισχύει από την πλευρά (και) της Νέας Δημοκρατίας, είναι πως η Νέα Δημοκρατία, θέλει τη χώρα στο ευρώ. Γιούπι μαλάκες.

Αρνητική διαφήμιση;

Βλέποντας τη διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας, πολλοί θα αναφωνήσατε "πλάκα κάνεις" (το θέτω ευγενικά, ξέρω ότι δεν αναφωνήσατε αυτό). Αν η διαφήμιση δε σταματούσε εκεί, αν δηλαδή ο δάσκαλος είχε την ευκαιρία να απαντήσει στο ερώτημα της μικρής μαθήτριας, τι νομίζετε πως θα έλεγε; "Παιδιά μου, όλα στην Ελλάδα πήγαιναν μια χαρά, είχαμε σωστή υγεία, σωστή παιδεία, παρουσιάζαμε ανάπτυξη, υγιή συνταξιοδοτικά ταμεία, σταθερή οικονομία, επενδύσεις, κοινωνικό κράτος μέχρι που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα διέλυσε όλα".

Δε νομίζω.

Πιθανότερο θα ήταν: "Παιδιά μου ζητώ συγνώμη για την παύση. Αναλογιζόμουν τις ευθύνες μου τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί ήξερα ποιοι ξεπούλησαν την Ελλάδα και δεν έκανα τίποτα. Γιατί 3000 άνθρωποι αυτοκτόνησαν, για να πληρώσουμε τις τράπεζες και δεν έκανα τίποτα. Γιατί 500.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και άλλες τόσες οικογένειες βρέθηκαν στο δρόμο και εγώ δεν έκανα τίποτα. Γιατί 120.000 νέοι άνθρωποι μετανάστευσαν και 1.500.000 έμειναν άνεργοι και εγώ δεν έκανα τίποτα. Γιατί για δέκα χρόνια, με εκβίαζαν και με εκφόβιζαν συστηματικά μέσω των ΜΜΕ τους και εγώ δεν έκανα τίποτα. Γιατί ακόμα και όταν όλα αυτά ήταν πιο ξεκάθαρα από ποτέ, όταν το σχέδιο τους ήταν μπροστά στα μάτια μου, εγώ τους ψήφισα. Και για ακόμα μια φορά, ένιωσα κενός. Γιατί δεν έχουμε το ευρώ; Γιατί είμαστε ανίκανοι να έχουμε τους πολιτικούς που χρειάζεται η χώρα.

Δεν ξέρω αν κάνετε ναρκωτικά εκεί στη Νέα Δημοκρατία, αν ο Αντώνακης έχει χαζέψει σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να διακρίνει την καταστροφή από το θρίαμβο, αλλά εκτός του ότι είναι εμετικό, ανήθικο και δίχως προηγούμενο, το ότι χρησιμοποιήσατε μικρά παιδιά για να παραπλανήσετε και να εκφοβίσετε το λαό που καλείτε να σας ψηφίσει, σε τελική ανάλυση θα αποτελέσει και την κομματική σας ταφόπλακα. Ακόμα και ο πιο ηλίθιος Νεοδημοκράτης ψηφοφόρος, έμεινε με ανοιχτό το στόμα.





Πηγή:  RAMNOUSIA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails