Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Βερολίνο: «Δεν είναι η ώρα να κάνουμε εκπτώσεις στην Ελλάδα»..

Εμμένει στην τήρηση των συμφωνηθέντων για την Ελλάδα το Βερολίνο, με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης να διαμηνύει μάλιστα ότι το χρονοδιάγραμμα μένει ως έχει.
«Δεν είναι η ώρα να κάνουμε εκπτώσεις στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκέοργκ Στράιτερ, ξεκαθαρίζοντας ότι «το χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα παραμένει όπως συμφωνήθηκε».
«Είναι κρίσιμης σημασίας τώρα να πειστεί η Τρόικα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις...
δεσμεύσεις της και θα εφαρμόσει πλήρως τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την εφαρμογή του προγράμματός της. Ωστόσο, αυτό διαψεύστηκε από αξιωματούχους στο Βερολίνο.
Όπως μετέδωσε το Reuters, Γερμανοί αξιωματούχοι είπαν πως οι δηλώσεις του Γκίντο Βεστερβέλε δεν είναι η συμφωνηθείσα κυβερνητική γραμμή. «Τα σχόλια του Βεστερβέλε δεν έχουν συμφωνηθεί» ανέφερε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή. «Και βέβαια θα χρειαστεί να μιλήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στο τραπέζι» είπε άλλη κυβερνητική πηγή.
Προηγουμένως, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πως η ουσία του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος παραμένει αδιαπραγμάτευτη, αλλά η χώρα του είναι πρόθυμη να συζητήσει το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων.
(από protothema)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails