Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Το αγόρι που ζούσε στο δάσος

 
Μυστήριο καλύπτει την ιστορία ενός αγοριού που εμφανίστηκε στο Βερολίνο ισχυριζόμενο ότι ζούσε πέντε χρόνια με τον πατέρα του στο δάσος 

Εννέα μήνες συνεχίζεται το θρίλερ του νεαρού αγοριού που εμφανίστηκε στο Βερολίνο λέγοντας: «Είμαι μόνος στον κόσμο. Παρακαλώ βοηθήστε με.»
Το νεαρό αγόρι ισχυρίζεται ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ζούσε με τον πατέρα του στο δάσος.
Μέχρι σήμερα, όλες οι προσπάθειες αναγνώρισης έχουν αποβεί άκαρπες και η γερμανική αστυνομία δίνει τώρα στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ελπίζοντας να φωτίσει την ιστορία του αγοριού.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο νεαρός,  ο πατέρας του τον φώναζε «Ρέι» και γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1994, ωστόσο υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει το επίθετό του, ούτε και τον τόπο γέννησής του. Επίσης, ανέφερε ότι η μητέρα του, Ντορίν, πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα όταν εκείνος ήταν 12 ετών και έκτοτε ζούσε με τον πατέρα του, Ράιαν, στο δάσος.


Σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του, ο ίδιος και ο πατέρας του χρησιμοποιούσαν για χρόνια χάρτες και πυξίδες και διανυκτέρευαν σε σκηνές ή σπηλιές.

Ο Ρέι αναφέρει ότι όταν πέθανε ο πατέρας του, τον Αύγουστο το 2011, τον έθαψε στο δάσος και μετά περπάτησε πέντε ημέρες βόρεια πριν φθάσει στο Βερολίνο και εμφανιστεί στο δημαρχείο.

Οι ερευνητές της αστυνομίας δεν κατέστη δυνατό να εξακριβώσουν κάποιο θανάσιμο αυτοκινητικό δυστύχημα που να ταιριάζει με την ιστορία του νεαρού, ούτε και έχουν κατορθώσει να εντοπίσουν τη σορό του πατέρα, με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες για τα όσα δηλώνει ο Ρέι.

Η αναγνώριση του αγοριού μέσω της διασταύρωσης DNA με τις λίστες αγνοουμένων δεν απέδωσε καρπούς. Τα στοιχεία εστάλησαν στην Interpol για να ελεγχθούν διεθνώς, όμως και πάλι δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

Επιχειρώντας να λύσουν το μυστήριο οι γερμανικές Αρχές δίνουν τώρα στη δημοσιότητα φωτογραφία του Ρέι, ο οποίος βρίσκεται υπό τη μέριμνα κοινωνικών υπηρεσιών και πηγαίνει στο σχολείο.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε ότι όταν εμφανίστηκε στο Βερολίνο ο Ρέι μιλούσε αγγλικά, όχι όμως με την βρετανική προφορά, και γνώριζε ελάχιστες γερμανικές λέξεις, όμως μαθαίνει τη γερμανική γλώσσα γρήγορα. Προσαρμόστηκε, επίσης, γρήγορα στη ζωή της πόλης, αλλά και στην τεχνολογία, και σήμερα χρησιμοποιεί με ευκολία φορητό υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο.

«Όλα συνηγορούν ότι δεν βρισκόταν μακριά από τον πολιτισμό για χρόνια» ανέφερε ο εκπρόσωπος των γερμανικών Αρχών.  Ο Ρέι φέρεται να είναι μεταξύ 16 και 20 ετών, 1.80 σε ύψος. Έχει σκούρα ξανθά μαλλιά, μπλε μάτια και τρεις μικρές ουλές στο μέτωπο, άλλες τόσες στο πιγούνι και μία μικρή ουλή στο δεξί του χέρι.

Η γερμανική αστυνομία καλεί οποιονδήποτε μπορεί να έχει πληροφορίες για το αγόρι να επικοινωνήσει μαζί της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails