Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ρωσία: Κατηγορηματικό «όχι» σε βία κατά της Συρίας


Καταστροφικό χαρακτήρισε το σενάριο της χρήσης βίας κατά της Συρίας ο υπ.Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει τέτοιου είδους απόφαση.

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την προσφυγή στη βία», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι «αυτό θα προκαλέσει σοβαρές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής». 

«Ανησυχούμε για την αντίδραση κάποιων εξωτερικών παραγόντων που υποστηρίζουν ανοιχτά τις ένοπλες μονάδες και ζητούν ταυτόχρονα από τη διεθνή κοινότητα συγκεκριμένες ενέργειες για να αλλάξει το καθεστώς στη Συρία», υπογράμμισε ο Λαβρόφ, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά από όταν ξέσπασε η κρίση, το ζήτημα της στρατιωτικής επέμβασης τίθεται με έντονο και συναισθηματικό τρόπο.

«Παρατηρώ ότι το σχέδιο Αναν αρχίζει να κολλάει. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό. Δεν βλέπουμε άλλη εναλλακτική λύση από την υλοποίηση αυτού του σχεδίου», είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να σημειώσει ότι η Ρωσία δεν θα αντιταχθεί στην αποχώρηση του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό είναι αποτέλεσμα διαλόγου ανάμεσα στους ίδιους τους Σύρους και ότι δεν έχει προέλθει από εξωτερική πίεση.

Πηγή: Α.Π.Ε.

1 σχόλια:

akrat είπε...

Ο βυζαντινός απολυταρχικός λόγος...

οι ιμπεριαλιστές της δύσης

η συμμαχία αλεβιτών σούφι και όλων των τάσεων χριστιανικές σέχτες

οι καταπιεσμένοι σουνίτες


ΜΠΟΥΡΛΟΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails