Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Σε πορεία σύγκρουσης με άλλον γαλαξία

 
 
Ο γαλαξίας μας θα συγκρουστεί με αυτόν της Ανδρομέδας, ανακοίνωσαν Αμερικανοί επιστήμονες Μετά από έρευνα με το τηλεσκόπιο Hubble, Αμερικανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε 4 δισεκατομμύρια χρόνια ο γαλαξίας μας θα συγκρουστεί με αυτόν της Ανδρομέδας, οι οποίοι βρίσκονται σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης.

Η Ανδρομέδα, απέχει 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός από τον Γαλαξία μας. Ωστόσο, επειδή κινείται πολύ πιο γρήγορα, θα καλύψει την απόσταση που μας χωρίζει πολύ πιο σύντομα απ' ότι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες.


Σε περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια οι γαλαξίες θα συγκρουστούν αλλά θα χρειαστούν άλλα δύο δισεκατομμύρια για να συγχωνευτούν πλήρως.

Ωστόσο, οι λάτρεις της καταστροφής μάλλον θα απογοητευτούν. Η σύγκρουση των γαλαξιών δεν θα σημάνει την καταστροφή τους, καθώς τα αστέρια που αποτελούν τους γαλαξίες απέχουν μεταξύ τους τόσο, ώστε η πιθανότητα να προσκρούσει το ένα στο άλλο είναι μηδαμινή.

Αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν θα κινδυνεύσει η Γη και θα παραμείνει στο ηλιακό σύστημα, το οποίο όμως θα βρεθεί σε άλλη τροχιά γύρω από το κέντρο του νέου γαλαξία.

Η εικόνα των δύο γαλαξιών θα αλλάξει δραματικά και θα δημιουργήσουν ένα ελλειπτικό γαλαξία με ακανόνιστο σχήμα, θα χάσουν δηλαδή τις ωραίες σπείρες που τους χαρακτηρίζουν.

Ένας μικρότερος γαλαξίας-συνοδός της Ανδρομέδας, ο γαλαξίας του Τριγώνου (Μ33) κατευθύνεται και αυτός προς το σημείο της πρόσκρουσης και πιθανόν θα συγχωνευτεί με το νέο γαλαξία αργότερα.
Τα πορίσματα των μετρήσεων θα δημοσιευτούν σε τρεις εργασίες στο Astrophysical Journal.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails