Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ξεκινά σήμερα το 31ο Φεστιβάλ Βιβλίου


Αυλαία ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 και θα διαρκέσει για 17 μέρες στον αναπλασμένο χώρο της Ν. Παραλίας (από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης προς το Μέγαρο Μουσικής), το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το φεστιβάλ οργανώνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουνίου 2012. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και εντάσσεται στο Έτος Εορτασμού «Θεσσαλονίκη 2012- 100 χρόνια από την Απελευθέρωση». Η φετινή επετειακή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στους Θεσσαλονικείς ποιητές και πεζογράφους του αιώνα (1912 – 2012)

Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΒ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες) ο οποίος υποστηρίζει έμπρακτα όλους τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους. Πλήθος εκδηλώσεων λόγου, μουσικής, θεάτρου, χορού που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΚΒ΄ Πνευματικού Μαΐου φιλοξενούνται τόσο στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου αλλά και σε άλλες αίθουσες εκδηλώσεων και ανοιχτούς χώρους της Θεσσαλονίκης.
Συνοπτικά αξίζει να σημειωθούν τα εξής στοιχεία:

-Στα 110 εκθετήρια, φιλοξενούνται πάνω από 150 εκδοτικοί οίκοι της χώρας που παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή

-Στα εκθετήρια του Φεστιβάλ Βιβλίου ξεναγούνται κάθε χρόνο πάνω από 500.000 επισκέπτες, όλων των ηλικιών.

-Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, με έντυπο υλικό και ειδικές προβολές θεμάτων που αφορούν τον ευρωπαίο πολίτη.

Με το Φεστιβάλ Βιβλίου συνεργάζονται σημαντικοί φορείς της πόλης, οι οποίοι βοηθούν στην προώθηση και την προβολή του βιβλίου, της φιλαναγνωσίας και γενικότερα του πολιτισμού: Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ΕΡΤ -3, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Αθήνα), Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, Ένωση Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος, Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης.


Ώρες Λειτουργίας:

Καθημερινά 7.00 το απόγευμα με 11.30 το βράδυ

Κυριακές ανοικτά και το πρωί 10.30 έως τις 13.30

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails