Σάββατο 19 Μαΐου 2012

O κ. Τσίπρας επιμένει: Οι ευρωπαίοι μπλοφάρουν!

Επιμένει ο κ. Α. Τσίπρας ότι οι προειδοποιήσεις των ευρωπαίων για τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, αποτελούν μπλόφα. «Είναι μια συντονισμένη προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στον ελληνικό λαό και να ακυρωθεί το μήνυμα των εκλογών», λέει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Επενδυτής».
«Οι μεθοδευμένα υψηλοί τόνοι και οι απειλές δείχνουν απλά και μόνο το αδιέξοδο στο...

οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πολιτική των Μνημονίων και της ύφεσης, και τον πανικό μπροστά στο ενδεχόμενο να καταγγείλει η Ελλάδα το Μνημόνιο και να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της», προσθέτει.
Ερωτώμενος δεν για το αν ο ΣυΡιζΑ διαθέτει plan B σε περίπτωση που οι ευρωπαίοι δεν δεχθούν επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης υποστηρίζει: «Μια τέτοια αλλαγή πορείας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφού η πολιτική των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών αμφισβητείται σήμερα ολοένα και περισσότερο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».
Στην ερώτηση «τι θα διαπραγματευτείτε με την τρόικα και την κ. Μέρκελ;» απαντά: «Η δημοκρατικά ελεγμένη ελληνική βουλή θα σεβαστεί τη λαϊκή βούληση και θα ακυρώσει το νόμο του μνημονίου. Και ότι θα επαναδιαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας το χρέος. Η αποφυγή μονομερών ενεργειών αφορά την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, και είναι λογικό, αφού κανένας δανειστής δεν αρνείται την διαπραγμάτευση, επιλέγοντας να χάσει τα χρήματά του».
Επίσης, ο κ. Τσίπρας αμφισβητεί την τραγική κατάσταση της οικονομίας, όπως αυτή περιγράφεται στο non paper του κ. Παπαδήμου, το οποίο παρέδωσε στους αρχηγούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Δεν ξέρω γιατί ο κ. Παπαδήμος δεν παίρνει την ευθύνη να ενημερώσει επισήμως για την κατάσταση της οικονομίας, και πετάει το μπαλάκι αλλού» λεει. «Ούτε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι λέει και που απευθύνεται κάθε non paper που διακινείται από το γραφείο του κ. Παπαδήμου. Αν η κατάσταση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό»
Σε ότι αφορά στην ε΄πιστροφή στη δραχμή προσθέτει: «Η επιστροφή στην δραχμή δεν είναι επιλογή. Γιατί θα πετύχει απότομα αυτό που το μνημόνιο επιχειρεί. Τη ραγδαία υποτίμηση μισθών συντάξεων περιουσιών. Η λύση στο πρόβλημα δεν είναι η απομόνωση, ούτε το να μετατρέψουμε τους Ισπανούς ή τους Πορτογάλους εργαζόμενους σε ανταγωνιστές μας. Η λύση είναι να παλέψουμε σε κάθε χώρα ξεχωριστά και σε ολόκληρη την Ευρώπη συντονισμένα, για την ήττα της πολιτικής της λιτότητας. Η πραγματικότητα είναι με το μέρος μας. Έξοδος από την κρίση με σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, δεν υπάρχει ούτε και πρόκειται να υπάρξει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails