Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Ο Τσίπρας καταγγέλλει με ονόματα για τον χρυσό στην Χαλκιδική!

Φωτογραφία για Ο Τσίπρας καταγγέλλει με ονόματα για τον χρυσό στην Χαλκιδική!
Με αιχμηρές δηλώσεις αναφέρεται στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Β. Χαλκιδική ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κάνει λόγο για την υπογραφή μιας περιβαλλοντικής μελέτης από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνο, την οποία, όπως λέει, η προκάτοχος του, Τίνα Μπιρμπίλη αρνούνταν να εγκρίνει. «Βεβαίως αυτή η επιμονή δεν της βγήκε σε κακό αφού σήμερα βρίσκεται ως πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ, διαμένοντας σε μία πολυτελή κατοικία και με μισθό που υπερβαίνει τα 300 χιλ. ευρώ τον χρόνο», σχολιάζει ο κ. Τσίπρας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρει πως προχώρησε μία μελέτη για τον χρυσό στην Χαλκιδική, την στιγμή που το τεχνικό επιμελητήριο, το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το δασαρχείο Χαλκιδικής, θεωρούσαν ότι έχει πάρα πολλά προβλήματα και δεν μπορούσε να εγκριθεί. «Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο. Πίσω από το οποίο κρύβονται πάλι συγκεκριμένα

συμφέροντα», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι αν δεν χρησιμοποιηθούν οι σωστές μέθοδοι «μπορεί να προκληθεί απίστευτη καταστροφή στο περιβάλλον, να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και εντέλει η Χαλκιδική από θέρετρο να γίνει φέρετρο».

Σχολιάζει ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει γενικά «αφήστε τα μεταλλεύματα εκεί που είναι» αλλά επιμένει στις ορθές μεθόδους εξόρυξης.
Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζει ότι το 2003, το Ελληνικό δημόσιο πήρε πίσω από την εταιρεία TVX Gold την επίμαχη έκταση που είχε παραχωρήσει προς εκμετάλλευση αντί του ποσού των 11 εκ. ευρώ. Αμέσως μετά, παραχώρησε αυτή την έκταση αντί του ιδίου ποσού, που είχε δώσει στην TVX, στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, στην οποία μεγαλομέτοχοι είναι ο κύριος Μπόμπολας, ο κύριος Κούτρας κλπ.
 «Εγώ βλέπετε, δεν μπορώ να αποφύγω να λέω ονόματα», λέει ο Αλέξης Τσίπρας. «Βέβαια εγώ έχω πολιτικό κόστος γι' αυτό. Όπως βλέπετε, δεν λένε «τι καλός που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»! Από το 2003 λοιπόν, έχουν μία έκταση 300,000 στρεμμάτων με μόλις 11 εκ. ευρώ! 
Η οποία έκταση, σύμφωνα με τις μελέτες του ΙΓΜΕ (τυχαίο που το κατήργησαν;) έχει ορυκτό πλούτο αξίας 20 δισεκατομμυρίων ευρώ! Πέρασαν τα χρόνια, όταν έγινε αυτή η αγοραπωλησία ο χρυσός είχε περίπου 280 Ευρώ η Ουγγιά και σήμερα έχει φτάσει στα 1700!!
Τώρα λοιπόν που η επένδυση είναι κυριολεκτικά «χρυσορυχείο», αποφασίζουν να προχωρήσουν στην επένδυση. Και επειδή αυτοί δεν έχουν μάθει να βάζουν το χέρι στην τσέπη, έτσι λειτουργούν οι νταβατζήδες, φέρνουν λεφτά από το Κατάρ!», σχολιάζει σε αυστηρό ύφος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις βολές του κ. Τσίπρας δεν έλειψαν και αυτές προς τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. «Και έρχεται ο Παπανδρέου να κάνει τον μεσάζοντα! Για μία επένδυση με μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που δεν θα φέρει ούτε ένα Ευρώ στην χώρα μας, παρά μόνο μετά από πολλά χρόνια μέσω της φορολογίας των κερδών. Και όλοι ξέρουμε πως φορολογούνται τα κέρδη στην Ελλάδα», εξηγεί ο κ. Τσίπρας.

Ειδική αναφορά κάνει στην προσφυγή των κατοίκων στα ευρωπαϊκά δικαστήρια το 2003 και στην τελική δικαίωση τους. Το αιτιολογικό της προσφυγής ήταν ότι η αγοραπωλησία είναι επιζήμια για το Ελληνικό δημόσιο «Γιατί πράγματι, δεν μπορεί μία τόσο μεγάλη περιουσία να αποτιμάται μόνο ...; 11 εκ. Ευρώ! Και πράγματι, η Ευρωπαϊκή επιτροπή δικαίωσε τους κατοίκους και επιδίκασε το ποσό των 15.5 εκ. Ευρώ (+ τόκους) εις βάρος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», υπέρ του δημοσίου!», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Και τι νομίζετε ότι κάνει τότε το Ελληνικό κράτος που κόβει τα φάρμακα και τις συντάξεις των 300 Ευρώ; Κάνει προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, για να μην εισπράξει από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός! Για να ακυρώσει το πρόστιμο!!! Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικούς αλλά για υπαλλήλους συμφερόντων!», συνεχίζει. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα βάσει των 75εκ. ευρώ που έδωσε το Κατάρ για το ποσοστό της European Goldfields, σημαίνει ότι η τρέχουσα αξία της εταιρείας είναι 2 δισ. ευρώ. «Τι σημαίνει αυτό; Ότι έδωσαν μόλις 11 εκ. ευρώ για να αποκτήσουν κάτι που σήμερα αποτιμάται 2 δισ. ευρώ και εκμεταλλεύεται έναν πλούτο της τάξεως των 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ», απαντάει ο Αλέξης Τσίπρας.
 «Όταν λοιπόν κατήγγειλα την υπόθεση στην βουλή, άρχισαν τα ειρωνικά σχόλια στις εφημερίδες τύπου «πολύ ανήσυχος τον τελευταίο καιρό ο Τσίπρας, πετάγονται οι φλέβες στο λαιμό του κλπ». Εάν αυτά δεν είναι σκάνδαλα, τότε ποια είναι; Είναι ο ορισμός του σκανδάλου και πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν», σχολιάζει.

Ο κ. Τσίπρας μιλάει για μετωπική σύγκρουση με τα συμφέροντα και επικαλείται το παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι: «Και ο Κώστας ο Καραμανλής είχε αποφασίσει να έρθει σε ρήξη, προσπάθησε με το βασικό μέτοχο αλλά στο τέλος τους ανέχτηκε. Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Ή αυτοί, ή η χώρα».

revenikia.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails