Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Συρία: Κίνα & Ρωσία απορρίπτουν την επέμβαση – συνεχίζεται η αιματοχυσία εντός


«Κατηγορηματικά αντίθετη» σε μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία δηλώνει η Ρωσία , εκτιμώντας πως οποιαδήποτε νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ήταν «πρόωρη».

Την παραπάνω εκτίμηση έκανε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Gennady Gatilov, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, στον απόηχο της σφαγής στο χωριό Χούλα της Συρίας.


Παράλληλα, αντίθετη σε μία ξένη επέμβαση δηλώνει και η
Κίνα, η οποία καταδικάζει τη σφαγή των 108 αμάχων στη Χούλα, επιμένει ωστόσο πως μία λύση για την επίλυση της κρίσης στη Συρία πρέπει να βρεθεί μέσω του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

«Η Κίνα είναι αντίθετη σε στρατιωτική επέμβαση και δεν υποστηρίζει την αλλαγή του καθεστώτος μέσω της βίας», δηλώνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Liu Weimin.


Ο κ. Liu δήλωσε ακόμα πως η Κίνα δεν σχεδιάζει να απελάσει σύρους διπλωμάτες από το έδαφός της. «Δεν έχει υπάρξει προς το παρόν κάποια επίπτωση στις σχέσεις της Κίνας με την Πρεσβεία της Συρίας», δήλωσε.

Υπενθυμίζετια πως Κίνα και Ρωσία έχουν ασκήσει ήδη δύο φορές βέτο σε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προέβλεπε σκληρότερες κυρώσεις κατά της κυβέρνησης Άσαντ.

Σε απέλαση σύρων διπλωματών προχώρησε στο μεταξύ σήμερα και η
Ιαπωνία, έπειτα από τις μαζικές διπλωματικές κυρώσεις που σημειώθηκαν εχθές σε πολλές δυτικές χώρες ενάντια της Συρίας.

Ταυτόχρονα, το κύμα της βίας εντός συνόρων δεν φαίνεται να σταματάει, με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να κάνει λόγο για τουλάχιστον 70 νεκρούς την Τρίτη.


Επιπλέον
, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, σήμερα το πρωί αναφέρονται δυνατές εκρήξεις στην επαρχία Χομς, ενώ αργά εχθές το βράδυ σημειώθηκαν βομβαρδισμοί σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας Δαμασκού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails