Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Δραματική αύξηση αυτοκτονιών

Κατά 22% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα τη διετία του μνημονίου 2009-2011 όπως επεσήμαναν επιστήμονες ενόψει του 38ου πανελλήνιου ετήσιου ιατρικού συνεδρίου που θα γίνει στην Αθήνα στις 16-19 Μαΐου.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το άγχος και η απόγνωση λόγω της οικονομικής ανασφάλειας και της ανεργίας «χτυπούν κόκκινο» στην ελληνική κοινωνία, τη στιγμή που διαπιστώνεται ότι από αυτήν την κατάσταση δεν μένουν ανεπηρέαστα ούτε και παιδιά που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία.
Όπως υπογράμμισε ο Ελ.Λύκουρας, διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Αττικόν, οι νοσηλείες των παιδιών – με έντονες κεφαλγίες, κοιλιακά άλγη και πόνους στα άκρα – έχουν αυξηθεί κατά 10% με 15% την τελευταία διετία με τον παράγοντα για την πρόκληση αυτών των ασθενειών να είναι κυρίως ψυχογενής.
Κατά τον κ.Λύκουρα, η μείωση του εισοδήματος, η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση καταθλιπτικής συμπτωματολογίας ενώ όπως αναφέρει ο φόβος, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον ως ψυχολογικές επιπτώσεις που συνδέονται με οικονομικές παραμέτρους, μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση καταθλιπτικών συμπτωμάτων.
Ένα άλλο φαινόμενο που καταγράφεται είναι η εξάπλωση των εξαρτήσεων, με τη Μένη Μαλλιώρη, προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, να εκτιμά ότι το πρόβλημα αυτό, το οποίο συνδέεται άμεσα με την οικονομική κρίση, πρόκειται να επιδεινωθεί.

Πηγή: Α.Π.Ε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails