Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Πρόταση για απαγόρευση των κινητών στα σχολεία

Ο κορυφαίος σχολικός επιθεωρητής της Βρετανίας ζητά την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων των παιδιών στα σχολεία.

Όπως αναφέρει το BBC, όχι απλά ζητά την απαγόρευσή τους, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία όσων παιδιών "τολμήσουν" να πάρουν μαζί τους τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο λόγος για τον οποίο εκφράζει αυτήν την θέση, είναι γιατί πιστεύει πως τα παιδιά ασχολούνται πολύ με την αποστολή μηνυμάτων, με αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή τους και να χάνουν μεγάλο μέρος του μαθήματος.

Ο επιθεωρητής, Μάικλ Γουίλσοου, προχωράει ακόμα ένα βήμα παραπάνω, ζητώντας την τιμωρία και των σχολείων και των διευθυντών τους, στην περίπτωση που σε έλεγχο διαπιστωθεί, ότι τα παιδιά έχουν μαζί τους κινητά.

Προς το παρόν, ελάχιστα σχολεία στη Βρετανία απαγορεύουν τα κινητά τηλέφωνα, ενώ δεν είναι λίγοι οι διευθυντές σχολείων που παρότι δεν τα επιτρέπουν, ζητούν από τους μαθητές να τα έχουν κλειστά ή στα ντουλάπια τους.

Πάντως, η πρόταση του επιθεωρητή έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση πολλών γονέων, που πιστεύουν ότι το κινητό χρειάζεται για πρακτικούς λόγους και για να είναι σίγουροι, πως το παιδί τους θα επικοινωνήσει μαζί τους, για ό,τι χρειαστεί.

Πηγή: BBC

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails