Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μιλάνε όλοι για αριστερή λύση με τον λαό στους καναπέδες.

Όσοι ευαγγελίζονται λύση των σημερινών οξύτατων προβλημάτων της χώρας απ' την αριστερά, παίζουν σε λάθος γήπεδο, παίζουν στο γήπεδο του συστήματος, παίζουν στην έδρα του αντιπάλου, παίζουν με σίγουρη την ήττα τους.
Προπαγανδίζουν αριστερή λύση με τον λαό στους καναπέδες, με το λαό στο περιθώριο, με τον λαό αμέτοχο, με τον λαό να περιμένει άπραγος τον “σωτήρα”.
Όταν έχεις αντίπαλο κάποιον πανίσχυρο με δικά του τα ΜΜΕ το να προσπαθείς μέσα απ' την τηλεόραση να προβάλεις τις θέσεις σου ή εν είδει “πασαρέλας” να προβάλεις τα κομματικά σου στελέχη τότε βαδίζεις με μαθηματική ακρίβεια στην...
ήττα, στην πανωλεθρία.
Το να ηττηθεί ένα κόμμα λίγο ενδιαφέρει, το να ηττηθεί όμως ένας λαός που ψήφισε για ένα καλύτερο μέλλον είναι ΕΓΚΛΗΜΑ.
Τα σάπια κόμματα εξουσίας διαλύονται, γκρεμίζονται αλλά το σύστημα παραμένει πανίσχυρο και ετοιμάζεται για την τελική του επίθεση ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.
Η αγκυλώσεις του ΚΚΕ και η δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν λύνουν το πρόβλημα, το επιδεινώνουν.
Το ΚΚΕ ίσως τιμωρηθεί εκλογικά για την άκαμπτη στάση του, ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως ευνοηθεί εκλογικά για την συντηρητικότερες θέσεις που παίρνει αλλά η μάχη θα χαθεί και ο λαός θα υπομείνει τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας που του επιβάλλονται απ' την νεοφιλελεύθερη και φασίζουσα ΕΕ και τους ντόπιους υπηρέτες της.
Τη μάχη για την ηγεμονία της αριστερά ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ θα την πληρώσει ο λαός με φτωχοποίηση και εξαθλίωση.
Τα δυο κόμματα οφείλουν να δουν την πραγματικότητα και τους εφικτούς στόχους για την αποφυγή των εξοντωτικών πολιτικών που έχουν προαποφασιστεί για την χώρα αφήνοντας για αργότερα τις ιδεολογικές τους μάχες.
Η Ελληνική κοινωνία αρνήθηκε να ακούσει τις Κασσάνδρες που τον απειλούσαν με καταστροφή αν δεν ψήφιζε τα εκλεκτά κόμματα του μνημονίου. Η Ελληνική κοινωνία δέχτηκε να ρισκάρει μια πιθανή έξοδο της χώρας απ' το ευρώ. Η Ελληνική κοινωνία αρχίζει σιγά-σιγά να θέλει την αποδέσμευσή της απ' την ΕΕ και το ευρώ. Ακόμη και κάτω απ' το καθεστώς τρομοκρατίας που εκπέμπουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ συνεπικουρούμενα απ' τους πολιτικάντηδες. Οι φωνές για έξοδο της χώρας απ' την ΕΕ και το ευρώ πληθαίνουν. Ήδη κάτι τέτοιο δεν είναι ταμπού και συζητιέται στους χώρους συνάθροισης των πολιτών.
Η έξοδος της χώρας απ' την ΕΕ και το ευρώ δεν αποτελεί φυσικά λύση αν δεν συνοδευτεί από μια πατριωτική διακυβέρνηση με εθνικό προσανατολισμό.
Με θολά συνθήματα πολυπολιτισμικότητας, κατάργησης των εθνών-κρατών και παγκοσμιοποίησης αντί για μπροστά πάμε πίσω, αντί για τον εικοστό πρώτο αιώνα πάμε στον μεσαίωνα.
Η αριστερά οφείλει να αναμορφώσει τις θέσεις της σ' αυτά τα θέματα αν θέλει όντως να επιλύσει τα προβλήματα. Η προσπάθεια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσοστά στις κάλπες σημαίνει προδοσία των λαϊκών συμφερόντων, ας το καταλάβουν επιτέλους οι ινστρούχτορες των αριστερών κομμάτων.
Η λύση είναι βέβαια η καταδίκη του νεοφιλελευθερισμού και των κομμάτων που τον αντιπροσωπεύουν, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να πάμε στην αντίθετη πλευρά, την κατάργηση του εθνους-κράτους και την μουσουλμανοποίηση της χώρας.
Τα αριστερά κόμματα οφείλουν επίσης να καλέσουν τον λαό σε παλλαϊκές κινητοποιήσεις όπου θα μπορέσει να εκφραστεί για το τι θέλει. Γιατί φοβούνται τον λαό; γιατί θέλουν αριστεροί και δεξιοί να μένει στο περιθώριο; γιατί θέλουν να συνδιαλέγονται πίσω από κλειστές πόρτες ερήμην του λαού; Γιατί οι τυχόν διαφωνίες των κομμάτων δεν τίθενται σε δημοψήφισμα, να αποφασίσει κάποτε και ο ταλαιπωρημένος λαός για το τι θέλει γιατί όλοι μιλούν εξ ονόματος του λαού και δεν τον αφήνουν να εκφραστεί;
Επειδή το σημερινό σκηνικό εμείς οι παλιότεροι το 'χουμε ξαναζήσει αυτοί που ευαγγελίζονται αριστερές λύσεις ερήμην του λαού μην διαμαρτύρονται για την εκλογική άνοδο της χρυσής αυγής, ας θυμηθούν τα αποτελέσματα του '65.
Υγεία και επαγρύπνηση.
(από ideopigi)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails