Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η κρίσιμη μάχη για τον Ολυμπιακό

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα για τον Ολυμπιακό που αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας  για τον τίτλο στο Fianl 4του Final 4 της Κωνσταντινούπολης (13/05, 21.00, ΕΤ1).

Ολυμπιακός,ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Fianl 4,τίτλος,μπάσκετ, αθλητικά 











Από την αρχή της χρονιάς οι Ρώσοι κουβαλούσαν στις πλάτες τους τη στάμπα του απόλυτου φαβορί της φετινής Ευρωλίγκας. Δικαίως, από τη στιγμή που ξοδεύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ στο καλοκαιρινό παζάρι ενέταξαν στο δυναμικό τους παίκτες όπως ο Αντρέι Κιριλένκο, ο Νέναντ Κρστιτς και ο Μίλος Τεόντοσιτς. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός αμφισβητήθηκε ακόμα και όσον αφορά στην πρόκριση στο Top 16 μετά το αρνητικό ξεκίνημά (1-3) στην κανονική περίοδο. Κι όμως με μεθοδική δουλειά και δύο καλές μεταγραφές Αμερικανών παικτών (Έισι Λο και Τζόι Ντόρσεϊ) το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς όχι απλώς κατάφερε να φθάσει μέχρι το Final 4, αλλά θα δώσει το παρών και στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου.

Αντίπαλός του, το μεγαθήριο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Γιόνας Καζλάουσκας, του Αντρέι Κιριλένκο και του Νέναντ Κρστιτς. Αντίπαλος και ο Μίλος Τεόντοσιτς, που την Παρασκευή (11/05) ζητούσε την υποστήριξη της «ερυθρόλευκης» εξέδρας στον ημιτελικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόντρα στον Παναθηναϊκό, με το «θάρρος» που του δίνει η επί τρία χρόνια θητεία του στο ΣΕΦ. Φαβορί στον τελικό του 25ου Final 4 υπάρχει και δεν είναι άλλο από τουςΜοσχοβίτες. Στον Πειραιά, όμως, έχουν αποφασιστικότητα και ασίγαστο πάθος για την κατάκτηση του τροπαίου. Σύσσωμος ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Πόλη, αφού είναι εδώ τόσο ο Κωνσταντίνος, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος όσο φυσικά και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας. Στην Κωνσταντινούπολη είναι από την Παρασκευή (11/05) και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς αναμένεται να έχουν σήμερα (13/05) στο πλευρό τους και τη συμπαράσταση 4.500 φιλάθλων τους.

Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό μέρος του τελικού, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που ψάχνει το δεύτερο τρόπαιό του στην Ευρωλίγκα (όπως και ο Ολυμπιακός) ύστερα από εκείνο του 1997, στη Ρώμη, θα στερηθεί των υπηρεσιών του Έισι Λο, ο οποίος ταλαιπωρείται από βαρύ διάστρεμμα. Από την πλευρά της, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πλήρης, αφού ο Γιόνας Καζλάουσκας, που επίσης ψάχνει το δεύτερο τρόπαιό του στην Ευρωλίγκα ύστερα από εκείνο του 1999, στο Μόναχο, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Οι Ρώσοι, που θα έχουν στο πλευρό τους γύρω στους 1.700 φιλάθλους τους, ψάχνουν την έβδομη «κούπα» τους στην ιστορία τους. Εάν την κατακτήσουν θα απέχουν μόλις ένα τρόπαιο από το να ισοφαρίσουν το ιστορικό ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι η πολυνίκης της διοργάνωσης με οκτώ.

πηγή:onsports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails