Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ιταλία: 5χρονη που είχε παγιδευτεί μετά το σεισμό, σώθηκε από...λάθος τηλεφώνημα

Ένα…λάθος τηλέφωνο με αποδέκτη έναν γιατρό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έσωσε την ζωή της 5χρονης Βιτόρια Βουλτάτζιο η οποία βρισκόταν παγιδευμένη στα συντρίμμια του σπιτιού της στην Φινάλε Εμίλια, κοντά την Μπολόνια, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην βόρεια Ιταλία, σήμερα το πρωί.

Ιταλία: 5χρονη που είχε παγιδευτεί μετά το σεισμό, σώθηκε από...λάθος τηλεφώνημα
Το απόγευμα, γύρω στις 4.40 (ώρα Ιταλίας) το τηλεφωνικό κέντρο των πρώτων βοηθειών στην Ρώμη δεχόταν μια κλήση από τον Ιταλό γιατρό Μαρτσέλο Τσιόζι που εργάζεται ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και εξηγούσε ότι έλαβε μια κλήση από μια ασθενή του, την μητέρα της μικρής Βιτόρια, που δεν κατάφερνε να βγάλει γραμμή για να ειδοποιήσει τους διασώστες ότι η 5χρονη κόρη της βρισκόταν παγιδευμένη στα συντρίμμια του κτιρίου.
Οι πρώτες βοήθειες επικοινώνησαν με τους διασώστες της Μόντενα, οι οποίοι με την σειρά τους ήρθαν σε επαφή με την τρομοκρατημένη γυναίκα και έτσι μπόρεσε να διοργανωθεί η επιτυχημένη επιχείρηση απεγκλωβισμού της μικρής Βιτόρια που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι καλά.
Αυτό που κάνει ακόμη πιο απίστευτη την ιστορία, είναι το στοιχείο που μεταδίδει η εφημερίδα Repubblica, σύμφωνα με την οποία, η μητέρα κάλεσε κατά λάθος τον 34χρονο γιατρό, που είναι γιος των γειτόνων της, στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει με το κέντρο πρώτων βοηθειών.
Άλλα ιταλικά μέσα μεταδίδουν ότι ο 34χρονος ενημερώθηκε μέσω ίντερνετ για τον σεισμό και επικοινώνησε με τους δικούς του, που μένουν κοντά στο σπίτι της 5χρονης, αλλά αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την τηλεφωνική γραμμή. Αν και πολύ μακριά, ανέλαβε εκείνος να ειδοποιήσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails