Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ποιος, πως και γιατί «σπρώχνει» τους Τούρκους για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο πριν την 17η Ιουνίου;

Λάζαρος Ελευθεριάδης 
Για άλλη μια φορά η Τουρκία καταφεύγει, στη γνωστή τακτική των «ανέξοδων» και χωρίς «αντίκρισμα» απειλών, αυτή τη φορά κατά των εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή ερευνών εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε, από τις χώρες και τις πετρελαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στις διαδικασίες των προσφορών, «να αποσυρθούν από κάθε δραστηριότητα σε αυτήν την θαλάσσια περιοχή», εξ αιτίας, των συνεχιζόμενων διαφωνιών οι οποίες υπάρχουν και έχουν σχέση με την επίλυση του Κυπριακού, καταλήγοντας σε “ευγενική εντολή-παρότρυνση”, να αποσύρουν τις προσφορές τους, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Το τουρκικό υπουργείο με περισσή θρασύτητα, δήλωσε λέγοντας, ότι οι εν λόγω εταιρείες (οι οποίες θα συμμετέχουν στην
διαδικασία προσφορών εκδήλωσης ενδιαφέροντος διεξαγωγής ερευνών εντός της Κυπριακής ΑΟΖ), θα θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εντάσεις οι οποίες μπορεί (!!!), να κλιμακωθούν στην περιοχή εάν συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, «παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Θυμάται κανείς άραγε, το πρωτοσέλιδο των aegeantimes της 14ης Δεκεμβρίου 2011, με τίτλο «Ποιοι κρατάνε τα τύμπανα του πολέμου;;;»
http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=39852&type=1
Το πρώτο από τα τρία άρθρα μια σειράς που αναδείκνυαν την πραγματική υπόσταση του εχθρού; H τριάδα αυτή των άρθρων, είχε απίστευτη διάδοση στο διαδίκτυο, ενώ παραλλαγές της, γέμισαν αργότερα το διαδίκτυο και μάλιστα μεταφρασμένες σε αρκετές γλώσσες. Η απάντηση σε αυτά τα τρία άρθρα, ήρθε τέσσερις μήνες μετά και μάλιστα δια στόματος Μπαρακ Ομπάμα, ο οποίος σε μια δήλωση-απάντηση στα δημοσιεύματα αυτά, είπε ξεκάθαρα προς τους λαούς της Μεσογείου : «Δεν κρατάω εγώ τα τύμπανα του πολέμου»!
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=447196

Η Τουρκία, δεν έλαβε το μήνυμα αυτό του Ομπάμα, ο οποίος διαχωρίζει την πολιτική του, από τις προσταγές της Goldman Sachs και όσων άλλων προωθούν το χάος στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή!

Προσθέτοντας, ότι αποκλείονται δια παντός και δεν θα συμπεριληφθούν οι προαναφερόμενες εταιρείες, οι οποίες συνεργάζονται με την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση, σε μελλοντικά ενεργειακά έργα στην Τουρκία».

Επίσης, σοβαρό επεισόδιο είχαμε προχθές στα ανοικτά της νήσου Ψερίμου, το οποίο, χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξαν, το Πολεμικό Ναυτικό και ομάδα Ελλήνων καταδρομέων, δεν εξελίχθηκε σε "θερμό".

Τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής, πλησίασε στην περιοχή που έκανε άσκηση μία ελληνική κανονιοφόρος και δύο ομάδες αμφίβιων καταδρομέων. 

Η άσκηση σταμάτησε αμέσως και ζητήθηκε από το τουρκικό σκάφος, το οποίο είχε περάσει εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, να αποχωρήσει άμεσα.

Αντ`αυτού το τουρκικό σκάφος άρχισε ελιγμούς ανάμεσα στα ελληνικά και τότε οι Έλληνες καταδρομείς, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο σκάφη MAGNA 960, πλησίασαν το τουρκικό σκάφος πλευρικά με “απειλητικές διαθέσεις”.

Το τουρκικό σκάφος αποχώρησε μετά από λίγα λεπτά, αλλά στην περιοχή τις επόμενες ώρες υπήρξε αυξημένη επιφυλακή.

Σε μείζονες και συνεχείς επιχειρησιακές ασκήσεις και δοκιμές προχωρούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά την προχτεσινή ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της ΠΑ, αξιόπιστες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι επίκειται δοκιμή, του βλήματος AM39 Exocet Block 2 από μαχητικό αεροσκάφος M-2000EGM.
Βέβαια ετοιμάζεται η προαναγγελθείσα βολή δοκιμής των S-300 PMU-1 που θα σημάνει μετά από 12 χρόνια την ένταξη τους στο ελληνικό σύστημα αεράμυνας.

Μόνο τυχαία φυσικά δεν είναι όλα αυτά, αφού πρόκειται, για διαδοχικές αποστολές μηνυμάτων ετοιμότητας της Ελλάδας, έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Από την άλλη πλευρά, το ΝΑΤΟ, με την έγκριση των ελληνικών αρχών και πιο συγκεκριμένα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (των κ. Χ.Παπουτσή και Μ.Όθωνος, οι οποίοι υπέγραψαν τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις), ανέθεσε σε μία χώρα, την Τουρκία, που έχει δηλωμένους με τον πιο επίσημο τρόπο, επεκτακτικούς και αναθεωρητικούς, με λίγα λόγια, εχθρικούς σκοπούς και στόχους έναντι της Ελλάδος, την προστασία του φυσικού πλούτου της !!!

Αν σκεφθούμε ότι μόλις την παραμονή των Χριστουγέννων ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ομολόγησε ότι πράκτορες της ΜΙΤ, έκαιγαν τα ελληνικά δάση, κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του, η παραπάνω εξέλιξη θα μπορούσε να είναι και ένα κακόγουστο ανέκδοτο, όμως δυστυχώς δεν είναι.

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος γνωρίζει από «πρώτο χέρι», τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σε επικοινωνία του με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφάλειας και ζήτησε να αποκλειστεί οποιαδήποτε δυνατότητα να πετάξουν ελικόπτερα τουρκικών συμφερόντων πάνω από την Ελλάδα.
Τίς τελευταίες ημέρες, το Αιγαίο πέλαγος μοιάζει να μυρίζει «μπαρούτι», καθώς δεκάδες αεροσκάφη και από τις δύο Αεροπορίες ΕΠΑ και ΤΗΚ, διεξήγαγαν ένα πρωτοφανή αγώνα εναέριας επικράτησης. 

Φυσικά οι Τούρκοι δεν παρέλειψαν να προχωρήσουν σε μαζικές παραβάσεις και παραβιάσεις για μια ακόμη φορά.

Απέναντι στον τακτικό αιφνιδιασμό που υπέστησαν ύστερα από την απογείωση τουλάχιστον 24 μαχητικών αλλά και αεροσκάφους EMB-145 Erieye της ΠΑ, σε μια κινητοποίηση η οποία, δεν ήταν προγραμματισμένη, και είχε κατεύθυνση το Ν.Α. Αιγαίο, οι Τούρκοι αντιπαραβάλουν συνδυασμένες επιχειρήσεις, με τα τουρκικά μαχητικά να προστατεύουν τα ελικόπτερα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, που μπαινόβγαιναν στο ελληνικό FIR και στον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ).

Τί όμως συμβαίνει πράγματι, τον τελευταίο καιρό, εκτός από το ότι η Ελλάδα προχωρά σε βουλευτικές εκλογές ;;;

Γιατί αυτές οι επαναληπτικές εκλογές της 17 Ιουνίου 2012, είναι τόσο “κρίσιμες”, ούτως ώστε να προκαλούν γεωπολιτική ανισσορροπία στην ευρύτερη περιοχή μας ;;;

Γιατί αποφάσισαν να μας “πιέσουν” τόσο, και με τον πιό απροκάλυπτο τρόπο, να μάς τρομοκρατήσουν ώς λαό, χρησιμοποιώντας ξανά την παλιά καλή “συνταγή” του Τούρκου “μπαμπούλα-χωροφύλακα” της περιοχής και κατακτητή ;;;

Οι τελευταίες ημέρες είναι πράγματι κρίσιμες, διότι απεκαλύφθη ο ρόλος και οι πραγματικοί στόχοι του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο έστησαν με τόση προσοχή και υπομονή, ξένοι “ιδιοκτήτες” και οι ντόπιοι υπάλληλοί τους.
Απεκαλύφθη ότι η λεγόμενη “αυτοδιάθεση” του Ελληνικού λαού, η δημοκρατία, (ή Τραπεζοκρατία στην πραγματικότητα), και ο σοσιαλισμός, ώς και η στοιχειώδης εφαρμογή τους απο ένα πολιτικό προσωπικό το οποίο διαχειρίσθηκε την εξουσία επί 37 χρόνια, υπήρξε κατ’επίφαση και κατ’εντολήν, πάντα όμως στοχευμένη, να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των “οικονομικών ελίτ” μέσα και έξω απο την Ελλάδα.
Οι “ιδιοκτήτες” αυτού του τόπου, προσπαθώντας να προστατέψουν την “επένδυσή τους, εκτρέπονται σε απροκάλυπτες “νουθεσίες”.

Έως πού είναι διατεθιμένοι να “φτάσουν” τίς “νουθεσίες” άραγε, μήπως έως του σημείου πρόκλησης ελεγχόμενης τοπικής σύρραξης μεταξύ ομόρων κρατών ;;;

Η ανακοίνωση της προεδρίας τα λέει όλα, "Με πρωτοβουλία της Καγκελαρίου κ. Άγγελας Μέρκελ πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, για το περιεχόμενο της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό".

Γιατί τώρα, και γιατί σε υπηρεσιακό πρωθυπουργό η ενημέρωση της “εντολής” ή “νουθεσίας” της κ. Μέρκελ ;;;

Τί είναι τόσο επείγον, το οποίο απαιτεί άμεση ενημέρωση ή επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της χώρας, δια μέσου του προέδρου της Δημοκρατίας, και δεν μπορούσε να περιμένει την νέα κυβέρνηση ;;; 

Κατά πολλούς η επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον κ. Παπούλια, ήταν μια έκφραση δυσαρέσκειας για τον εξοστρακισμό του «δικού της ανθρώπου» του Λ.Παπαδήμου, ο οποίος δεν παρέμεινε υπηρεσιακός πρωθυπουργός κατόπιν της αντίδρασης των αντιμνημονιακών κομμάτων. 
Κατά άλλους η επικοινωνία αυτή αποδίδεται στην γερμανική αλαζονεία και σε όλο της το μεγαλείο έκφρασής της.

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού είναι αναλυτική και ή δυνατόν σαφής, όχι όμως επί του κυρίως “αντικειμένου” της επικοινωνίας της κ. Μέρκελ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και η οποία λέει : «Ο πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Ανγκελα Μέρκελ».

Η κυρία Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. 

Το ζήτημα της "ανάπτυξης", είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες».

«Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη.

Είναι προφανές, ότι η κ. Μέρκελ γνωρίζει πολύ καλά, ότι κάτι τέτοιο (δημοψήφισμα) δεν μπορεί να γίνει, λόγω της απαγόρευσης του Ελληνικού συντάγματος κατά την διάρκεια προεκλογικής περιόδου και μάλιστα απο υπηρεσιακή κυβέρνηση, επομένως το τηλεφώνημα είναι “ηλίου φαεινότερον” ότι περιείχε και κάτι ακόμα, ένα επιπλέον “μήνυμα”.

Απευθύνθηκε όχι στον ομόλογό της, πρωθυπουργό της χώρας, αλλά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και έχει σημασία αυτό, διότι, ώς ο μοναδικός πολιτειακός παράγων ο οποίος δύναται εκ του συντάγματος για λόγους “Εθνικούς” να ορίσει κυβέρνηση “ Εθνικού κινδύνου” είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Στηρίζω κυβέρνηση σε περίπτωση Εθνικού κινδύνου", διαμηνύει πρός όλες τίς κατευθύνσεις, ο Πάνος Καμμένος.

Έγραφα σε προηγούμενο άρθρο μου της 17-05-2012 με τίτλο “Το «δόγμα Calvo» και το «Ελληνικό πείραμα» στους Aegeantimes.gr : “Το παιχνίδι του Μνημονίου θα παίξει για άλλη μια φορά, δυστυχώς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας, με διάφορα προσχήματα, θα θέσει θέμα "εθνικού κινδύνου", για να σχηματιστεί κυβέρνηση υλοποίησης του Μνημονίου, βασικά όμως της εφαρμογής των εισπρακτικών μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τα 50 δισ. ευρώ".

Το άρθρο 44 παρ.2 του ισχύοντος Ελληνικού συντάγματος αναφέρει “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο”.

Επομένως μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και «εν πλήρει συνειδήση» απάντων των εμπλεκομένων περί των δυνατοτήτων τις οποίες παρέχει το Ελληνικό σύνταγμα και οι νόμοι του Ελληνικού κράτους, η επικοινωνία της κ. Μέρκελ είναι πλέον του βεβαίου, ότι δεν αφορούσε μόνον το “δημοψήφισμα” περί της παραμονής της Ελλάδος στην Ευρωζώνη.

Είναι σαφές κατά την ταπεινή μου εκτίμηση, λαμβανομένου υπ’όψιν του κλίματος και των τελευταίων γεωστρατηγικών γεγονότων στην περιοχή μας, ότι το τηλεφώνημα αφορούσε και κάτι ακόμη, ίσως ένα σοβαρότερο γεωπολιτικό θέμα, το οποίο αφορά και την χώρα μας.
Επειδή διανύουμε πολιτικά ευαίσθητη περίοδο, προεκλογική, η οποία πολλαπλασιάζει τίς πιθανότητες να βρεθούμε απροετοίμαστοι σε “τυχαίο Εθνικό συμβάν”, η επικοινωνία της κ. Μέρκελ με τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας, επιβεβαιώνει κατά κάποιο τρόπο τίς εκτιμήσεις μου.

Δέν είναι δυνατόν να "εκτίθεται" πολλαπλώς, κατ`αυτόν τον πρωτοφανή, αγενή, αντιδημοκρατικό, και έξω από κάθε διπλωματικό "πρωτόκολλο", τρόπο, μία καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Εκτός και εάν η πιθανολογούμενη "αλλαγή" του πολιτικού συστήματος, με την άνοδο της αριστεράς, επηρεάζει αρνητικά, τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα της Γερμανίας και συνολικά της ΕΕ, πράγμα το οποίο θα δικαιολογούσε την "πρόθεση" της κ. Μέρκελ, όχι την πράξης της, αυτή καθ`εαυτή, η οποία κρίνεται αντικειμενικά, επιεικώς απαράδεκτη. 

Μέχρι πού και με ποιόν τρόπο είναι διατεθειμένοι οι “ιδιοκτήτες” να παρέμβουν στην πορεία πρός την αλλαγή του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα ;;;

Οι δημοσκοπικές έρευνες είναι “καταπέλτες” σε ότι αφορά τους “υπαλλήλους” τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η πτώση τους είναι βαρύγδουπη, η αριστερά δημοσκοπικά, προελαύνει ακάθεκτη.

Στην Ελλάδα αναπτύσσεται ένα πλειοψηφικό πολιτικό κίνημα της αριστεράς, ένα κίνημα "αλήθειας", κοινωνικής δικαιοσύνης και Εθνικής κυριαρχίας, ένα κίνημα το οποίο θέλει την Ελλάδα, να είναι ένα οργανωμένο ισχυρό κράτος, το οποίο θα σέβονται άπαντες. Δεν θα αποτελούμε τον "παρία" κανενός.!!! 

Τί θα σκαρφιστούν για να ανακόψουν αυτήν την πορεία της ;;;
Η άνοδος της αριστεράς στην Ελλάδα, σημαίνει αυτόματα και αλλαγές στο γεωπολιτικό “status” της περιοχής ;;; 

Θεωρούν οι “ιδιοκτήτες” ότι ή αριστερά “ενοχλεί” τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντά τους στην περιοχή ;;;

Θα δεχτούν ή θα ανεχτούν, τυχαίες ή μή, γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή, και αν όχι με ποιο τρόπο θα τις παρακάμψουν ή θα αποφύγουν ;;;

Ίδωμεν, με ψυχραιμία και λογική. !!!

Αναμένουμε με αγωνία την επόμενη σκληρότερη κίνηση των "ιδιοκτητών" !!!
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails