Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

11 κανονισμοί για το πρώτο ραντεβού

Μήπως ένας από τους στόχους σου για τη νέα χρονιά είναι «να βρω επιτέλους το άλλο μισό»; Μήπως «απλώς να βρω κάποια να κάνω μια σχέση και όπου μας βγάλει»; Ξέρω, πολλές φορές είναι δύσκολο να βρεις μια κοπέλα που να σου αρέσει και να θες να είσαι μαζί της. Επίσης γνωρίζω ότι πολλές φορές, αρκετοί από εσάς νομίζατε ότι κάνατε τις σωστές κινήσεις και παρ’ όλα αυτά η κατάσταση δεν εξελίχθηκε. Λοιπόν θα σου πω 11 κανονισμούς για το πρώτο ραντεβού που ίσως σε βοηθήσουν την επόμενη φορά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:…


1. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά.
Έτσι λένε στο χωριό μου. Και σίγουρα το ίδιο λένε και στο δικό σου. Και μεταξύ μας το ίδιο λένε και σε όλη την Ελλάδα, μη σου πω και στον κόσμο. Οπότε σίγουρα θα το έχει ακούσει κι αυτή και σίγουρα θα προσέξει ότι δεν έκανες μπάνιο και απλώς άδειασες το αποσμητικό και το μπουκάλι με την κολόνια. Απλώς κάνε μπάνιο, φόρεσε καθαρά και σιδερωμένα ρούχα και μη το παρακάνεις με τα αρώματα. Σίγουρα θα το εκτιμήσει και θα σου δώσει έξτρα πόντους.
2. Καθάρισε το αυτοκίνητό σου.
Ναι, ξέρω. Πάλι η καθαριότητα. Λοιπόν πρέπει να στο πω. Δεν μας νοιάζει τι αμάξι έχεις, αρκεί να το έχεις καθαρό και να το φροντίζεις. Και με το «φροντίζεις» δεν εννοούμε να του προσθέσεις ότι κυκλοφορεί, ούτε επίσης να είσαι κολλημένος μαζί του. Μας ενδιαφέρει, όταν θα έρθεις να μας πάρεις, να μας βάλεις σε ένα καθαρό αμάξι. Αν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να λερωθεί το φόρεμά μας από τη σκόνη και τη λάσπη, να είσαι σίγουρος ότι θα προτιμήσουμε να επιστρέψουμε με ταξί και να μη ξαναμπούμε στο αυτοκίνητό σου, και αυτό σίγουρα δεν το θέλεις. Ή μήπως κάνω λάθος; ( Extra tip: Ένα ωραίο και σούπερ διακριτικό αρωματικό αυτοκινήτου βοηθάει αρκετά.)

3. Να είσαι συνεπής.
Αυτό σημαίνει ότι αν της είπες ότι θα περάσεις να την πάρεις στις 8, τότε στις 8 ακριβώς να χτυπάς το κουδούνι της. Ή αν έχεις δώσει κάπου ραντεβού, τότε να είσαι εκεί το πολύ 5 λεπτά νωρίτερα. Αλλά ποτέ αργότερα. Μόνο μια φορά δίνεις πρώτη εντύπωση. Δεν θες να είναι αρνητική, σωστά;

4. Διάλεξε ένα ρομαντικό εστιατόριο.
Ίσως να είσαι φαν των fast food restaurants και των αλυσίδων, αλλά γι’ αυτή τη φορά διάλεξε κάτι άλλο. Ψάξε ένα ωραίο, ρομαντικό εστιατόριο που πιθανώς να μην γνωρίζει. Κάνε μια έρευνα. Διάβασε κριτικές για το φαγητό, το χώρο και την εξυπηρέτηση πριν πας εκεί. Αν ξέρεις κάποιο εστιατόριο που έχεις δοκιμάσει και νομίζεις ότι ταιριάζει, ας είναι αυτό λοιπόν. Επίσης μην την πας σε ταβέρνα. Αν καταλήξεις σε σχέση με αυτή τη κοπέλα, θα πάτε σε ταβέρνα με φιλικά ζευγάρια. Οπότε την πρώτη φορά ας είναι κάτι διαφορετικό που θα θυμάται. Σκέψου τι θες να πει μετά στις κολλητές τις. «Με πήγε σε μια μπακαλοταβέρνα, φάγαμε κοψίδια και όταν γύρισα σπίτι έκανα μπάνιο για να φύγει η τσίκνα από πάνω μου» ή «με πήγε σε ένα ρομαντικό εστιατόριο και φάγαμε υπό το φως των κεριών». Οι κολλητές να ξέρεις ότι θα εντυπωσιαστούν με το εστιατόριο και αυτό είναι επιπλέον πόντοι για σένα.

5. Προσοχή στο φαγητό.
Υπάρχει η πιθανότητα η κοπέλα να μην μπορέσει ή να μην θελήσει να φάει όλο το φαγητό της (για να μην φτάσει σε σημείο να μη το θελήσει, κάνε την έρευνα που σου έλεγα στο κανονισμό 4). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μείνει αρκετή ποσότητα φαγητού στο πιάτο της. Λοιπόν εδώ απαιτείται προσοχή. Ποτέ και για κανένα λόγο μη φας το φαγητό της. Επίσης μη ζητήσεις να στο πακετάρουν για το σπίτι. Ούτε γι’ αυτήν , ούτε για σένα, αλλά ούτε και για το σκυλί σου. Ακόμα και αν σκέφτεσαι ότι μπορεί να σε περιμένει πεινασμένο, ποτέ μη ζητήσεις να σου πακετάρουν φαγητό που έμεινε στα πιάτα.

6. Επικοινωνία.
Δεν ξέρω πώς να στο εξηγήσω τώρα αυτό. Απλώς μην την κάνεις να βαριέται. Μην κάνεις όμως και υπερβολές. Φρόντισε απλώς να νοιώθει άνετα και να υπάρχει πάντα μια ευχάριστη συζήτηση. Και όσο περισσότερο μιλάει αυτή τόσο το καλύτερο για σένα. 1ον γιατί θα της δείξεις έτσι ότι θες να μάθεις περισσότερα γι’ αυτήν, κάτι που της δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι, και 2ον γιατί έτσι αποφεύγεις να πεις κάτι που θα «διαλύσει» τη στιγμή. Υπάρχει και 3ον, γιατί έτσι θα μάθεις πιο εύκολα τι άνθρωπος είναι.

7. Μη λες ψέματα.
Αργά ή γρήγορα θα το καταλάβει. Θα δείχνεις εντελώς σαν βλάκας αν γίνει αυτό. Θα εκτιμήσει περισσότερο το ότι είσαι ειλικρινής μαζί της από το να της πεις μια ψεύτικη ιστορία. Και μην παραξενεύεσαι τώρα. Δεν ήξερες ότι 1 στους 3 άντρες λένε ψέματα στο πρώτο ραντεβού; Είδες λοιπόν; Αν δεν θες να της πεις ότι μένεις με τους γονείς σου ή ότι δεν βγάζεις τρελά λεφτά ή ότι είσαι απλώς ένας υπάλληλος, τότε μη φέρνεις το θέμα εκεί και απλώς άσε ένα μυστήριο να καλύπτει σαν πέπλο αυτές τις πτυχές τις ζωής σου.

8. Πλήρωσε το λογαριασμό.
Ολόκληρο. Αν δεν το κάνεις, τότε δεν μπορείς να θεωρείς ότι βγήκες ραντεβού. Είναι τόσο απλό. Όσο και άδικο μερικές φορές, ξέρω. Αλλά έτσι είναι. Είναι ένα στερεότυπο που κρατάει αιώνες. Και αν ζορίζεσαι οικονομικά (που θα το καταλάβω κι εγώ, κι αυτή και σχεδόν κάθε γυναίκα λόγω εποχής), απλώς μην την πας στο πιο ακριβό εστιατόριο της πόλης. Υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές. Άσε που μπορείς να έχεις πάρει και κάποιο κουπόνι από κάποιο site (μπορείς αν θες να βλέπεις προσφορές από πολλά site συγκεντρωμένα, όπως σε αυτό το site ) και να τη βγάλεις πιο φτηνά. Δεν είναι κακό, αρκεί να μη σε πάρει χαμπάρι. Οπότε κανόνισε τα κονέ σου με τον σερβιτόρο. Ο οποίος, φυσικά, θα επιμείνει στις επιλογές του μενού που περιλαμβάνει η προσφορά, αν υπάρχει τέτοιο χωρίς να σε καρφώσει. Αν καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω….

9. Της καληνύχτας τα φιλιά…
Προσπάθησες πολύ μέχρι τώρα. Σου αναγνωρίζεται αυτό. Στο μυαλό σου στριφογυρίζει η αμοιβή σου. Ένα φιλί την ώρα που θα της λες καληνύχτα. Ναι, θα ήταν ωραία. Όμως δεν συμβαίνει πάντα έτσι, ξέρεις. Και δεν είναι κακό να μη στο δώσει αυτό το φιλί. Δεν είναι κακό ούτε ακόμα και αν σε απωθήσει. Μπορεί να μην είναι έτοιμη εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Μπορεί να νοιώσει ότι την πιέζεις. Αν μπορείς και διαβάσεις σωστά τα σημάδια και είσαι σίγουρος ότι αυτό θέλει κι αυτή, τότε κάν’ το. Αλλιώς ένα φιλί στο μάγουλο και μια αγκαλιά με το ένα χέρι δεν είναι και άσχημη λύση. Μάλιστα μπορεί να είναι και καλύτερα έτσι γιατί θα την αφήσεις να περιμένει. Να είσαι σίγουρος ότι και στο δικό της μυαλό περνάει όλη τη νύχτα η σκέψη του πώς να είναι το φιλί σου. Κάνε την λοιπόν να το θέλει ακόμα πιο πολύ. Τι γίνεται όμως αν τελικά δεν σου άρεσε τόσο όσο θα έπρεπε για να μπορέσεις να προσπαθήσεις για συνέχεια; Τι γίνεται λοιπόν αν θέλεις να την καληνυχτήσεις και να φύγεις όσο γρήγορα επιτρέπουν τα πόδια σου και οι ιπποδύναμη του καθαρού σου αυτοκινήτου; Σου έχω μερικές ατάκες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αν και θέλω να ξέρεις ότι δεν είναι καθόλου ευγενικό αυτό που πας να κάνεις και ότι κατά πάσα πιθανότητα ξέρει ήδη και τη σημασία της ατάκας σου.

10. Μη γίνεις λιγούρης.
Το εννοώ. Μην την πάρεις τηλέφωνο το επόμενο πρωί. Ούτε το επόμενο μεσημέρι. Μην την πάρεις καθόλου τηλέφωνο την επόμενη μέρα. Ούτε να στείλεις μήνυμα. Θα την τρομάξεις. Και θα κάνεις κακή εντύπωση. Δεν είσαι τόσο απελπισμένος. Όμως μην το παρακάνεις με την άνεση. Αν σου άρεσε η κοπέλα, τότε πρέπει να την πάρεις τη δεύτερη ή το αργότερο την τρίτη μέρα από το πρώτο ραντεβού. Πες της ότι πέρασες πολύ όμορφα και ότι αν ήθελε κι αυτή, θα χαιρόσουν αν ξαναβγαίνατε. Και για να είσαι σίγουρος ότι θέλει να βγείτε ξανά και ότι δεν σου προσφέρει λαχταριστή χυλόπιτα, διάβασε τις ατάκες που λένε οι γυναίκες για να ρίξουν χυλόπιτα . Επίσης αν ακούσεις κάτι από αυτά να υποψιαστείς. Μάλλον σου λέει ψέματα.Αν είσαι τυχερός και δεν ακούσεις τίποτα από αυτά, άφησέ την να διαλέξει αυτή το μέρος που θα βγείτε για δεύτερο ραντεβού. Θα της αρέσει. Θα νοιώσει ότι την σέβεσαι και εκτιμάς τις επιλογές της.

11. Πρόσεξε τι θα φορέσεις στο δεύτερο ραντεβού.
Ισχύουν πάλι οι κανόνες του 1ου ραντεβού, μόνο που αυτό πρέπει να το προσέξεις, τώρα που έφτασες στο δεύτερο ραντεβού. Μη φορέσεις τα ίδια ρούχα που φορούσες στο πρώτο. Τα θυμάται. Όσο καλά και αν σου στρώνει το παντελόνι που φορούσες τότε, απλώς άλλαξέ το. Σίγουρα θα έχεις κάτι άλλο που θα σου πάει το ίδιο ωραία. Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια.

Ωραία, καλά τα είπαμε μέχρι εδώ. Όμως για να είμαι κι εγώ σίγουρη ότι θα πιάσουν κόπο αυτά που σου είπα, διάβασε τα χειρότερα ραντεβού που μπορούν να τύχουν σε μια γυναίκα και βεβαιώσου ότι δεν είσαι ένα από αυτά. Γιατί αν είσαι, τότε θα το αντιληφθεί και θα φύγει.

Δεν τελειώσαμε όμως ακόμα. Επειδή δεν θέλω να κακοπέσεις, να σου δώσω να διαβάσεις 7 πράγματα που δεν πρέπει να ανεχτείς στο πρώτα ραντεβού. Για να μη λες μετά ότι δεν στα είπα. Είδες τι καλή που είμαι; Και ειλικρινά ελπίζω να μην πέσεις σε γυναίκα που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα λεφτά σου και πώς να γίνουν δικά της. Και δεν εννοώ να σε κλέψει κατάμουτρα, αλλά με ύπουλους τρόπους. Πώς; Ρωτάς πώς θα την καταλάβεις; Διάβασε λοιπόν και τα 9 σημάδια που μαρτυρούν ότι σε θέλει για τα λεφτά σου.

Λοιπόν καλή επιτυχία και ενημέρωσέ μας πώς πήγε η βραδιά. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails