Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η μπαλάντα των αισθήσεων και των… παραισθήσεων(*) του ΠΑΣΟΚ !!!

arrwstiellada Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος
(*Αλλοιωμένη αντίληψη, δηλ. μεταβίβαση και αποδοχή ενός ερεθισμού αλλοιωμένου και όχι όπως πραγματικά είναι. Διαφέρει από την ψευδαίσθηση κατά το ότι αυτή είναι αντίληψη χωρίς αντικείμενο, ενώ η π. είναι εσφαλμένη αισθητηριακή αντίληψη ενός ερεθίσματος, το οποίο στην πραγματικότητα υπάρχει, αλλά είναι διαφορετική από εκείνη που προκαλεί το ερέθισμα σε ομαλή κατάσταση. Επίσης διαφέρει από την...
παρερμηνεία, η οποία είναι βέβαια διαταραχή κρίσης, αλλά δημιουργεί ακριβή αντίληψη, ενώ η π. είναι διαταραχή αντίληψης.)
Κάποτε μου εξηγούσε ο Γιάννης Ζουγανέλης ότι υπάρχει μια αντίφαση στο ελληνικό τραγούδι, ανάμεσα στους στίχους και την μουσική που συχνά δεν συμβαδίζουν: στίχοι όλο λύπη συνοδεύονται από χαρωπή μουσική και αντίθετα, χαρούμενοι στίχοι εκφέρονται μουσικά μέσα από... μουσικό κλάμα!
Αυτήν την αντίφαση ζει το... ΠΑΣΟΚ: δεν ξέρουν αν θα ξεπεράσει το 12%, όλοι συνωμοτούν και κάνουν.... ακροβατικά και κυβιστήσεις, ο κόσμος «έξω» έχει γεμίσει άνεργους, απλήρωτους, άστεγους, καταχρεωμένους, τελικά και πενόμενους πολίτες αλλά αυτοί ασχολούνται με το αν θα έχουν ...Μοναρχία ή Δυαρχία!
ΣΕ ΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η «ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ» ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
Αν περάσεις μια ζωή χαρούμενη, χωρίς έγνοιες, μέσα από κομματικούς διαύλους, επιχειρηματικές διαμεσολαβήσεις, ίντριγκες, πολυθεσίες και αργομισθίες, «δωράκια προς τον εαυτό σου» και μερίδια off Shore είναι λίγο δύσκολο ότι από εδώ και εμπρός θα «περνάς» με τα έτοιμα!
Είναι και ο ψυχολογικός παράγων: όλοι σε χειροκροτούσαν, σε έψαχναν να «συζητήσετε μία δουλίτσα», να πάτε «μετά το συμβούλιο «για καμιά ρωσιδούλα με τους συντρόφους» . Και τώρα είτε είσαι ο «πρόεδρος» και σου βαράνε δύο παλαμάκια σαν... να σου παραγγέλνουν καφέ είτε είσαι «μέλος της βάσης» και σε μουντζώνουν όπου σε δουν και όπου σε βρουν, τα πράγματα άλλαξαν... Δεν μπορεί ένας που αισθανόταν «παντοδύναμος» εκ συγγενείς, κολλητιλικιού ή ...επαφών να σκέφτεται ότι το καλοκαίρι στον «Αστέρα», στην Κεφαλονιά, στην Πάρο ή στην Κρήτη ετοιμάζονται να πήξουν γιαούρτια για χάρη σου!
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ «ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗΣ» ΠΟΜΠΗΙΑΣ...
Ως γνωστόν στην Πομπηία υπάρχει μια αίθουσα που λίγοι έχουν το προνόμιο να δουν: είναι εκεί όλοι αυτοί που πίστευαν ότι τίποτε δεν θα γίνει και έκαναν έρωτα την στιγμή πού έτρεχε, με καταστροφική ταχύτητα η λάβα. Τους άφησε έτσι λοιπόν σαν «αγάλματα στάχτης», σε όλες τις ερωτικές στάσεις και περιπτύξεις η φωτιά που νόμισαν εκείνο το τελευταίο δευτερόλεπτο που κάτι ίσως αντιλήφθηκαν, ότι ήρθε από το πουθενά! Αυτήν την τύχη θα έχουν μάλλον και οι... «αυτοϊκανοποιημένοι» του ακόμη κυβερνώντος κόμματος. Μπορεί και αυτοί που... συνευρέθηκαν (!) πρόσκαιρα μαζί τους στην εξουσία...
ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ ΝΕΑΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ: Ο πρώην πρωθυπουργός και (ακόμη) πρόεδρος του Κινήματος έκανε μία ομιλία προσωπικά-κομματικά-πολιτικά φορτισμένη, η οποία δεν παρέπεμπε σε αρχηγό κόμματος που είναι έτοιμος να αποχωρήσει από το τιμόνι του. Και είπε το αμίμητο για άνθρωπο που έπρεπε να είναι σχετικός με το τι ζει η χώρα του: «ένοιωσα βαθιά μοναξιά παλεύοντας μόνος μου δύο χρόνια...»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails