Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Περιμένοντας την τρόικα

Αυτή την εβδομάδα, ενδεχομένως και αύριο, αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα τα μέλη της τρόικας, καθώς και ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, προκειμένου να έχουν συνομιλίες με την κυβέρνηση Σαμαρά, τις πρώτες μετά τις διαδοχικές εκλογές της 6ης και της 17ης Ιουνίου, που ουσιαστικά “πάγωσαν” τις εξελίξεις.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τις τελευταίες μέρες πυρετώδεις συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο, ώστε η Ελλάδα να εμφανιστεί απόλυτα έτοιμη, και να δώσει την...
εικόνα μιας χώρας αποφασισμένης να αλλάξει, αλλά και την ίδια στιγμή να διεκδικήσει σημαντικές βελτιώσεις στους όρους της δανειακής σύμβασης, που συνοδεύουν την οικονομική βοήθεια του Μνημονίου.
Πρόσωπα-κλειδιά στις διαπραγματεύσεις θεωρούνται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος άλλωστε είχε ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής των ελεγκτών της τρόικας Πολ Τόμσεν, καθώς και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, στους ώμους του οποίου πέφτει το βάρος του ξεμπλοκαρίσματος της ελληνικής οικονομίας, και της προώθησης αναπτυξιακών δράσεων, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους.
(από statesmen)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails