Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πως δεν θα πληρώσετε τέλος επιτηδεύματος – Τι να κάνετε με το μπλοκάκι

Τα 500 ευρώ δεν είναι και λίγα, έτσι... δεν υπάρχει και λόγος να λείψουν από κανέναν, ειδικά αν το μπλοκάκι είναι ανενεργό.
Έτσι όσοι πρέπει να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος, αλλά θέλουν να το γλιτώσουν καθώς ουσιαστικά πλέον δεν ασκούν ελεύθερο επάγγελμα έχουν τη δυνατότητα “κλείνοντας” το “μπλοκάκι” ως τις 14 του μήνα. Όσοι δεν το κάνουν θα πληρώσουν κανονικά και ας μην το χρησιμοποιούν.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έστειλε σε 240.000 φορολογούμενους, ειδοποιητήρια με τα οποία τους ενημερώνει για τη δυνατότητα εκπρόθεσμης διακοπής εργασιών. Όπως αναφέρεται στο ειδοποιητήριο « οι επιτηδευματίες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών στο Μητρώο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ ενώ δεν ασκούν πλέον τη δραστηριότητα του ελευθερίου επαγγέλματος ή της εμπορικής επιχείρησης , δύνανται μέχρι την 14η Ιουνίου 2012 να πραγματοποιήσουν εκπρόθεσμη διακοπή , με ημερομηνία διακοπής πριν από την 1-1-2011. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί εκπρόθεσμη διακοπή, θεωρείται ότι η δραστηριότητα ασκήθηκε κατά τη χρήση 2011 και θα επιβληθεί για το οικονομικό έτος 2012 τέλος επιτηδεύματος ακόμα και αν δεν έχει δηλωθεί εισόδημα από ελευθέριο επάγγελμα ή ατομική επιχείρηση».

Για τη διαδικασία αυτή η ΓΓΠΣ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία , έχει αποσταλεί Ειδοποίηση στους ενεργούς επιτηδευματίες φυσικά ή μη φυσικά πρόσωπα, που δεν έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών στο Μητρώο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., ενώ δεν ασκούν πλέον την δραστηριότητα του ελευθερίου επαγγέλματος ή της εμπορικής επιχείρησης, ότι δύνανται μέχρι 14.6.2012 να πραγματοποιήσουν εκπρόθεσμη διακοπή με την πραγματική ημερομηνία διακοπής τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails