Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Διογκώνονται τα προβλήματα στον πολύπαθο χώρο της υγείας
















Διογκώνονται τα προβλήματα στον πολύπαθο χώρο της υγείας, με τους ασθενείς να βρίσκονται στη μέση μιας διαμάχης του Υπουργείου Υγείας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών.
Μετά τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σήμερα ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει σε παύση των παραδόσεων ιατρικών υλικών επί πιστώσει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε).

Επίσης αποφάσισε να διακόψει πλήρως τις παραδόσεις σε έξι από αυτά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «αναγκαστική, καθίσταται η παύση των παραδόσεων στα δημόσια νοσοκομεία, από 5 Ιουνίου, λόγω της αφόρητης οικονομικής πίεσης που δέχονται οι προμηθευτές», καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ παράλληλα έχουν υποστεί τεράστιο «κούρεμα» των ομολόγων τους.

Επίσης, οι εταιρείες-μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε σταματούν παντελώς, την Τρίτη 5 Ιουνίου και μέχρι νεωτέρας τις παραδόσεις στα νοσοκομεία που παρουσιάζουν υπέρογκα ανεξόφλητα υπόλοιπα. Τα νοσοκομεία αυτά είναι «ο Ευαγγελισμός», το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Α. Παπανδρέου», το «Γ. Γεννηματάς», το «Σωτηρία», το «Αττικόν» και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Μέτωπο και με τους φαρμακοποιούς

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Νωρίτερα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικης εξέφρασε απορία για τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Υγείας σχετικά με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ καταλογίζοντας στο κράτος ότι προσπαθεί να μεταφέρει τις δικές του ευθύνες στις πλάτες των φαρμακοποιών.

«Το ότι δρομολογούνται πληρωμές των τρεχόντων χρεών είναι το αυτονόητο και το λιγότερο που μπορεί να κάνει το κατά τ' άλλα αφερέγγυο κράτος, προκαλεί όμως αίσθηση το γεγονός ότι τα τεράστια χρέη του προς τους φαρμακοποιούς επιμένει να τα θάψει κάτω από το χαλί», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΦΣΑ που διερωτάται μήπως αυτό αποτελεί απόδειξη για την πλήρη κατάρρευση της φαρμακευτικής περίθαλψης και του κοινωνικού κράτους. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι μέχρι σήμερα το κράτος οφείλει στους φαρμακοποιούς 950.000.000 ευρώ, για μέρος των οποίων θα κληθούν να καταβάλλουν φόρους, για εισοδήματα δηλ. που δεν έχουν εισπράξει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails