Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Γιατί η Μέρκελ “ψηφίζει” Τσίπρα;;;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Διόλου. Είναι υπαρκτό και βαθιά πολιτικό. Εξηγεί μάλιστα και κατά μεγάλο βαθμό τα όσα λαμβάνουν χώρα για την Ελλάδα και το μέλλον της στην ευρωζώνη σε διεθνές, κυρίως ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως επίσης, ερμηνεύει και τη στάση που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα έναντι των ελληνικών εκλογών και κομμάτων, η Γερμανίδα που συνηθίσαμε να αντιπαθούμε.
Το χθεσινό δημοσίευμα-προτροπή της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, οι άγαρμπες συστάσεις-παραινέσεις προς τον...
ελληνικό λαό από την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τους Γερμανούς τραπεζίτες, όλα τα παραπάνω είναι κομμάτια του ίδιου μωσαϊκού: Λειτουργούν ως κοινή προβοκάτσια, προκειμένου να πετύχει η Γερμανίδα Καγκελάριος τον αντικειμενικό σκοπό της, που δεν είναι άλλος από την επικράτηση στην Ελλάδα των αντι-μνημονιακών δυνάμεων. Δηλαδή, του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.
Η Μέρκελ λοιπόν, ψηφίζει Τσίπρα. Και έχει λόγο που το κάνει. Η ηγεσία του Βερολίνου δέχεται αφόρητες πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και… παρακλήσεις από την υπόλοιπη Ευρώπη, για να προχωρήσει στα μέτρα υπέρβασης της αδιέξοδης πολιτικής λιτότητας την οποία έχει επιβάλλει στην ευρωζώνη. Κάτι που συνειρμικά, θα συνεπαγόταν την πολιτική ήττα της κυρίως απέναντι στην Ελλάδα. Και δευτερευόντως απέναντι στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, και όσες άλλες χώρες ακολουθήσουν τον οδυνηρό και αυτοκαταστροφικό δρόμο των Μνημονίων στήριξης.
Γνωρίζοντας ότι σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, θα κληθεί η ίδια να κριθεί από τον γερμανικό λαό, στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013, και καθώς οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της, για να διατηρήσει το απόλυτο imperium στην Μπούντεσταγκ, η Άνγκελα Μέρκελ ψάχνει εναγωνίως ένα… θύμα. Μια “Ιφιγένεια”, που θα θυσιαστεί, θα τιμωρηθεί παραδειγματικά, και έτσι η ίδια θα μπορέσει να δικαιολογήσει στη γερμανική κοινωνία την αναπόφευκτη στροφή στην οποία θα υποχρεωθεί το επόμενο διάστημα.
Η χώρα αυτή, είναι η Ελλάδα. Και για να το πετύχει η Άνγκελα Μέρκελ, ψάχνει το κατάλληλο άλλοθι, που θα την απενοχοποιήσει στα μάτια των λαών της Ευρώπης και ευρύτερα τη διεθνή κοινότητα. Προκειμένου να μην την κατηγορήσουν για εθνοτική αναλγησία, με θύμα τη χώρα που χάρισε στην Ευρώπη το όνομά της, και την πλειοψηφία των θεσμών της, η Γερμανίδα ηγέτης η οποία γεννήθηκε στη… λάθος πλευρά του Τείχους του Βερολίνου, προσεύχεται να της δώσει η Ελλάδα την ευκαιρία να προχωρήσει στη… βαρβαρότητα που σχεδιάζει.
Και η ευκαιρία αυτή θα της δοθεί με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, και την αναρρίχηση του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία. Έχει άλλωστε προλάβει ήδη να πείσει ολόκληρη την κοινή γνώμη του υπόλοιπου κόσμου, για την επικινδυνότητα μιας αντι-μνημονιακής κυβέρνησης στην Ελλάδα για την επιβίωση της ευρωζώνης. Επομένως, για την επιβίωση συνολικά της Ευρώπης.
Κάπως έτσι, καθυστέρησε την αυριανή αναχώρησή της για το Μεξικό, όπου και θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των G20. Ώστε να πληροφορηθεί στο Βερολίνο το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα. Και εφόσον η προβοκάτσια της έχει πιάσει τόπο, και νικητής αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να έχει η ίδια την ικανοποίηση να ανακοινώσει ότι… θα απαλλάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, από το “βάρος” που λέγεται Ελλάδα.
(από statesmen)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails