Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

«Οι Έλληνες αποσύρουν τις καταθέσεις τους λίγο πριν τις εκλογές»

 
Σε ρεπορτάζ του για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, το δίκτυο Al Jazeera σημειώνει ότι οι Έλληνες «αποσύρουν» τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες και συγκεντρώνουν τρόφιμα, φοβούμενοι ότι μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου η χώρα θα αναγκαστεί να βγει εκτός Ευρωζώνης.

«Οι τραπεζικοί αναφέρουν ότι εκατοντάδες εκατ. ευρώ ‘έκαναν φτερά’ από τις τράπεζες τις τελευταίες ημέρες ενόψει των δεύτερων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα». Σημειώνει το Al Jazeera.

«Aπό την πλευρά τους, οι έμποροι αναφέρουν ότι πολλά από τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ζυμαρικών και άλλων τροφίμων, καθώς ο φόβος επιστροφής στη δραχμή έχουν διογκωθεί, λόγω των εκτιμήσεων ότι ο αρχηγός του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος θα κερδίσει στην κάλπη», συνεχίζει το ρεπορτάζ.

Εν συνεχεία γίνεται αναφορά στις δημοσκοπήσεις ορισμένες εκ των οποίων «δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Οι πολίτες είναι τρομοκρατημένοι, συνεχίζει το ρεπορτάζ και προσθέτει ότι τόσο η Ε.Ε. όσο και το Δ.Ν.Τ. που συμμετέχουν στο πακέτο διάσωσης της χώρας μας έχουν προειδοποιήσει ότι τα χρήματα που διαθέτει είναι ελάχιστα, και θα καλύψουν τις ανάγκες της για λίγες εβδομάδες ακόμη, ενώ αν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις, όσον αφορά το σχηματισμό κυβέρνησης η Ελλάδα θα πτωχεύσει.

Οι τραπεζικοί ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες οι εκροές καταθέσεων ανήλθαν στα 500 με 800 εκατ. ευρώ, αναφέρει το δίκτυο και καταλήγει με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη ότι οι πολίτες έχουν τρομοκρατηθεί με το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails