Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Από τη Μόσχα μέσω ... Συρίας το νέο χαστούκι στην Τουρκία

"Φυσικά και καταρρίψαμε το τουρκικό αεροσκάφος αφού παραβίασε τον εναέριο χώρο μας" - ΣΟΚ στην Τουρκία από την στάση της Συρίας - Εκτεθειμένος ο Ερντογάν
Γράφει ο Γιώργος Αδαλής
“Η αεράμυνά μας κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα”, ανακοίνωσε μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης η Συρία.
Η δήλωση αποδίδεται σε στρατιωτική πηγή της Δαμασκού και έγινε λίγο μετά από την παραδοχή της Άγκυρας ότι το RF 4 καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα.
Εκτεθειμένος και μάλιστα σφοδρά είναι ο Ερντογάν, ο οποίος εχτές δήλωσε ότι η Συρία, ζήτησε συγγνώμη για την...
κατάρριψη του κατασκοπευτικού αεροσκάφους της Τουρκίας!
Φαίνεται ότι ο τσαμπουκάς των Τούρκων, δεν περνά στη Μέση Ανατολή, όπως περνά με ευκολία στο Αιγαίο!!!
Αν κι ο Ερντογάν είπε ότι θα “εξετάσει τη στάση της Τουρκίας” και όλοι αναμένουν να δουν πια θα είναι η αντίδρασή της, η ιστορία αποδεικνύει ότι οι λεονταρισμοί της Τουρκίας, σταματάνε πάντα στην πρώτη σκληρή αντίδραση μιας χώρας, και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα.
Ο Ερντογάν, έκανε πίσω τόσο στην υπόθεση του «Μavi Marmara», με το Ισραήλ, όσο και με τις απειλές του εναντίων των Κυπρίων για βύθιση του πλοίου που μετέφερε την πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στο οικόπεδο 12.
Το ίδιο θα πράξει και τούτη τη φορά, διότι γνωρίζει καλά ότι συμπεριφέρεται ως πειρατής της Μεσογείου, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο, των γειτόνων του, αλλά και τα Εθνικά ύδατα όμορων χωρών όπως η Ουκρανία, όπου κι εκεί υπέστη μεγάλο κάζο, μετά τις κανονιές των Ουκρανών, εναντίων των πλοιαρίων που έστελνε ο Ερντογάν για ψάρεμα, εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης των Ουκρανών!
Το βέβαιο είναι ότι το πλήγμα που δέχτηκε είναι ασύλληπτο και ο Ερντογάν γνωρίζει ότι το κόστος και για τον ίδιο είναι μεγάλο γιατί με τις δηλώσεις του κατά καιρούς συμπεριφέρεται ως ο Αλι Μπαμπά και ο «απόλυτος Άρχοντας» της περιοχής και μόλις μια χώρα του τραβήξει το αυτί, αυτός κουρνιάζει στο ... παλάτι του!
Η τουρκική κοινή γνώμη “γαλουχημένη” στη ψευδαίσθηση ότι κανείς δεν τολμά να τα βάλει με τη Τουρκία, και ειδικά για την Συρία, έχει την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για εύκολο αντίπαλο που μπορεί να σκορπίσει από ένα και μόνο άγγιγμα της τουρκικής πολεμικής μηχανής!
Ο Ερντογάν γνωρίζει καλά ότι δεν είναι τόσο απλή η κατάσταση, και τρέμει στην ιδέα ότι μια εμπλοκή με τη Συρία θα θυμώσει τον νούμερο ένα εμπορικό του εταίρο... την Ρωσία!
Θα βρει πάλι μια δικαιολογία ο Ερντογάν, να "στρίψει" από την κατάσταση που μόνος του δημιούργησε, θέλοντας να φωτογραφίσει τις στρατιωτικές κινήσεις των Σύρων, μήπως και καταφέρει να βάλει στο κάδρο των εικόνων, ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή!
Και η εγωπάθειά του αυτή, του στοίχισε ένα πανάκριβο κατασκοπευτικό αεροσκάφος κι ένα ρωσικό χαστούκι στον Μεγαλοϊδεατισμό των σύγχρονων πασάδων!!!
(από aegeantimes)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails