Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Σκότωσαν φαρμακοποιό στου Ρέντη



Οι δράστες τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ μέρα μεσημέρι κοντά στο φαρμακείο του 

Νεκρός από σφαίρες αγνώστων έπεσε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο 52χρονος φαρμακοποιός Σπύρος Πουκαμισάς, πατέρας δυο παιδιών, στην διασταύρωση των οδών Π. Νικολαΐδη και Περικλέους στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη.
Οι δράστες ενδεχομένως να είχαν στήσει ενέδρα στον 54χρονο γνωρίζοντας πως τακτικά μεταφέρει σε τσάντα χρηματικά ποσά είτε προς το σπίτι του είτε για κατάθεση σε τράπεζα.
Οταν τον είδαν να κλείνει την πόρτα του φαρμακείου και να απομακρύνεται για να κατευθυνθεί στο σημείο που είχε αφήσει το αυτοκίνητο του ένας από τους κακοποιούς του επιτέθηκε και επιχείρησε να του αρπάξει την τσάντα με τα χρήματα.
Ενδεχομένως ο άτυχος φαρμακοποιός να αντιστάθηκε και τότε ο δράστης τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς βρέθηκαν τρεις σφαίρες των εννέα χιλιοστών.

 
Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο (σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν μάρκας πεζό χρώματος κίτρινο) όπου τον ανέμενε συνεργός του και εξαφανίστηκαν. Στην περιοχή βρίσκονται από τη πρώτη στιγμή αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες και στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στα ίχνη των κακοποιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα - το οποίο είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα ληστείας - ήταν οικογενειάρχης με παιδιά που είχαν σπουδάσει και χαρακτηρίζεται ως ένας άνθρωπος με «διάφανη» ζωή, ο οποίος φρόντιζε να τακτοποιεί άμεσα όλες του τις οικονομικές εκκρεμότητες και είχε πολύ καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του ενώ είχε διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά.

Για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί απέκλεισαν εξ αρχής το ενδεχόμενο η δολοφονία να σχετίζεται με ξεκαθάρισμα προσωπικών ή οικονομικών διαφορών.

Η ανθρωποκτονία έγινε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που είχαν δολοφονηθεί στις αρχές Μαρτίου 2011 δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά την καταδίωξη κακοποιών.
Αντ. Σαμαράς: Η δολοφονία του φαρμακοποιού δείχνει ότι το ποτήρι ξεχείλισε
Για «στυγερό έγκλημα που δείχνει ότι το ποτήρι ξεχείλισε» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει τη δολοφονία του 52χρονου φαρμακοποιού από ληστές στο Ρέντη.
«Δεν πάει άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ είναι η ασφάλεια.
«Συγκλονισμένος» ο πρόεδρος του ΠΦΣ από τη δολοφονία του 52χρονου φαρμακοποιού
«Συγκλονισμένος από την άνανδρη δολοφονία» του 52χρονου φαρμακοποιού στο Ρέντη δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου.
«Ο φαρμακευτικός κόσμος θρηνεί σήμερα έναν αγωνιστή φαρμακοποιό και έναν εξαίρετο οικογενειάρχη», ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου φαρμακοποιού.
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ζήτησε τέλος τη σύλληψη και την «παραδειγματική τιμωρία των αδίστακτων δολοφόνων».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails