Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

«Πήραμε τις εκλογές!»

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές, χωρίς εθνική ντροπή. Για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, στατικό ή εν δυνάμει. «Θα πάρουμε τις εκλογές» αντηχεί μέσα τους κι έξω και είναι η ελπίδα τους, ευχή και προσμονή. Με την Ελλάδα να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Για τα μεγάλα και δύσκολα, αλλά και για τα...
μικρά και καθόλου εύκολα.
Ν’ αφήσουμε για λίγο τα «μεγάλα». Πες ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει, αυτοί που πρέπει και με τη δύναμη της ψήφου μας. Ωστόσο, για συμπεράσματα, δεν χρειάζονται δοκιμές και μεγαλεπήβολα ναυαγισμένα σχέδια. Μια ματιά μας πείθει. Βάση και κορυφή, λαό και κυβερνήσεις, άρχοντες και αρχομένους.
ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ με αυτοκίνητο και η ματιά σαρώνει την άσφαλτο της λακκούβας και της εγκατάλειψης, για να πέσει στα πλαϊνά του δρόμου, στα ρείθρα που απεικονίζουν τον «πολιτισμό» σου. Σκουπίδια και κακό, βρώμα, βρωμιά και δυσωδία. Πεταμένα πλαστικά μπουκάλια και πατημένες νάιλον σακούλες σε τυχαία…παράταξη, σκουπιδαριό απλωμένο μη μείνει γωνιά αμόλυντη, με συμπύκνωση στη διασταύρωση είτε στο «κόκκινο» που αναγκάζει τον οδηγό σε παύση και την καφρίλα του σε ένταση.
ΜΑ, πώς ταξιδεύεις, ρε έλληνα, με το σκουπιδαριό βουνό στα πλάγια και τους κηφήνες στα γραφεία αραχτούς και βολεμένους, γιατί κοιτάς εκεί όπου σου κατευθύνουν το βλέμμα μη δεις, φρίξεις και τους ζητήσεις να τα διορθώσουν;
ΤΗΝ ίδια ώρα που ο πολιτικός βγάζει λόγο στα ακριβοπληρωμένα «παράθυρα» που ρεφάρουν τη χασούρα της κρίσης με τα λεφτά των φορολογουμένων. Με τη ματιά στην κάλπη, στις έδρες και στα ποσοστά. «Πήραμε τις εκλογές!». Δίπλα στα σκουπίδια. Σε μιαν Ελλάδα-απέραντο σκουπιδότοπο που σου’ γινε συνήθεια να την κοιτάς ψυχρά και άπονα, παραδομένη στις μικτές «δυνάμεις» αλλοτρίωσης, κατάπτωσης και σιχασιάς. Ελλάδα που μοσχοβολούσε και τη βρόμισαν ξένοι και ντόπιοι, γηγενείς και «εισαγόμενοι» καταστροφείς και ολετήρες.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν συμβαίνουν αυτά στην Ευρώπη των «κουτόφραγκων», με τους ελεγχόμενους «εισαγόμενους» και τους πειθαρχημένους ντόπιους. Όποιο κόμμα κι αν…θριαμβεύσει, ο λαός θα ταξιδεύει με τα ίδια (τέλεια) τραίνα και στους ίδιους δρόμους με τους πειθαρχημένους οδηγούς. Δεν θα μουντζουρώνουν πινακίδες, δεν θα μαρσάρουν μηχανόβιοι μεσημεριάτικα, δεν θα κλέβουν συμμορίες τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ (για τον χαλκό).
ΕΔΩ…τι εδώ; «Πήραμε τις εκλογές» αντηχεί από αύριο και το σκουπιδαριό στη θέση του.
Υ.Γ. Να συγχαρούμε τον «ΣΚΑΪ» για την πρωτοβουλία του και τα παιδιά για την εξόρμησή τους. Δεν ξαναπετάς σκουπίδι, αν ο ίδιος το καθάρισες, αν «ο τρώσας και ιάσεται».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails