Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Και ο καιρός γαρ εγγύς

Το βιολί βιολάκι του συνεχίζει ο γερμαναράς Σόιμπλε ο οποίος λέει σε όλους τους τόνους ότι τα κράτη πρέπει να συμφωνήσουν να παραχωρήσουν περισσότερη από τη δημοσιονομική τους κυριαρχία. Ντε και καλά δηλαδή να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας… Ρε τι επιμονή αυτός ο άνθρωπος… Δεν καταλαβαίνει Χριστό
Βέβαια ο καημένος έχει μόνο αγαθές προθέσεις για μας… Θέλει να μας κάνει ανθρώπους, να μας κάνει καλά παιδιά και να βγάλουμε την διαφθορά που έχουμε μέσα μας και εξυγιανθούμε… Δεν πρέπει να τον παρεξηγούμε και να μην δίνουμε καμία σημασία σε άλλους ομότιτλούς του με διαφορετική άποψη όπως αυτή του Αυστριακού πρώην υπουργού Οικονομικών των κυβερνήσεων (1970-1983,) του ιστορικού καγκελάριου, Μπρούνο Κράισκι και σήμερα κορυφαίου οικονομικού παράγοντα της χώρας, Χάνες Αντρος, που λέει ότι 170 δισεκατομμύρια ευρώ δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα, αλλά κατέληξαν στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Αυτά είναι προπαγανδιστικά απλά έβγαλαν και κάτι για τον κόπο που κατέβαλαν για την εξυγίανση μας… 
 
Δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε. Μια είναι λύση. Για να σωθούμε πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά μας όταν ο Κράισκι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας, μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εξαιτίας του κινδύνου μετάδοσης σε άλλες χώρες της, είναι πολύ πιο ακριβή απ΄ ότι η προσπάθεια σωτηρίας μας.
Η τακτική της Γερμανίας, τα είπαμε αυτά και τα συμφωνήσαμε είναι για το καλό μας και τώρα τι λέει το Stratfor και αμερικανοί- «Η Γερμανία έχει δημιουργήσει ένα ηφαίστειο στην Ευρώπη έτοιμο να εκραγεί ενώ προβλέπουν συρράξεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία και Ιταλία»- είναι απλά κακοήθειες!!!
Όσο για τους κακεντρεχείς που επισημαίνουν ότι φάνηκαν ανίκανοι να σταματήσουν το ντόμινο και ότι μετά την Ισπανία σειρά μπορεί να έχει η Κύπρος, και ακόμη χειρότερα, η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης , όπου αν συμβεί αυτό, το ταμείο σωτηρίας δεν θα έχει αρκετά χρήματα για να στηρίξει, εκτός από την Μαδρίτη, και την Ρώμη, κανένα άλλο κράτος είναι βλακείες. Αυτοί είναι προετοιμασμένοι και έχουν σχέδιο.
Όσο για τα περί κολλημένοι που λέει ο αρθρογράφος της αμερικανικής επιθεώρησης Forbes, ότι δεν βλέπουν μπροστά και ότι αν τελικά επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η απάντηση των αγορών θα είναι σκληρή για την Γερμανία, απαντούν με ευκολία ότι δεν μπορούν να τους κάνουν κομάντο οι αγορές!!!
Όλες οι απόψεις πλην τις δικές τους τους είναι αδιάφορες, ακόμη και αυτή του διάσημου οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος προειδοποιεί, ότι «Όποιος τραβήξει την πρίζα στους Έλληνες, θα προκαλέσει την ολική διάλυση της ευρωζώνης» !!!
Μπράβο τους …Μου αρέσει η σιγουριά τους !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails