Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για ένα αντικαρκινικό φάρμακο!

 
Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία για τους χιλιάδες καρκινοπαθείς που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούσαν να βρουν τα φάρμακά τους.

Με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ότι πλέον τα σκευάσματα θα διατίθενται από τα νοσοκομεία αλλά και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, δεκάδες ασθενείς έσπευσαν στα φαρμακεία του οργανισμού για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τη ζωή τους σκευάσματα. (Διαβάστε περισσότερα στο www.iatropedia.com)

Στο μεταξύ και δεύτερος εισαγγελέας ορίστηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου για τη διερεύνηση της υπόθεσης του προβλήματος που προέκυψε με τη διάθεση φαρμάκων.

Η κα Ράικου, πλην του εισαγγελέα Νίκου Ελευθεριάνου, ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες χρεώθηκε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την αναστολή χορήγησης φαρμάκων προς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, που αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί, όρισε σήμερα και την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου στην έρευνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ταχύτατα η υπόθεση.

Παράλληλα, έδωσε εντολή να συσχετιστεί στην υπάρχουσα δικογραφία και μέρος μήνυσης που είχε υποβάλει πριν από περίπου 1,5 χρόνο ο πρώην υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος. Ο μηνυτής στρέφεται εναντίον συγκεκριμένης εταιρίας (ROCHE) που διακινεί τα φάρμακα για καρκινοπαθείς.
Ήδη οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση έχουν καλέσει σε κατάθεση τον κ. Γιαννόπουλο την ερχόμενη Πέμπτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails