Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πτωτική θα είναι η πορεία της κυβέρνησης Σαμαρά...

Το φθινόπωρο δυσαρέσκεια, τον χειμώνα έκρηξη.
Του Γιώργου Κύρτσου
Γνωρίζοντας την τελική σύνθεση της κυβέρνησης Σαμαρά μπορούμε να περιγράψουμε, σε γενικές γραμμές, την πτωτική της πορεία.
Δεν έχει το δυναμικό να διαχειριστεί μια τόσο μεγάλης κλίμακας οικονομική κρίση ούτε....το «προφίλ» για να κινητοποιήσει την κοινωνία. Μόλις διαπιστωθεί, μετά τα μπάνια του λαού, ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα ταυτίζεται με το...
νέο μνημόνιο που υπέγραψαν τον περασμένο Φεβρουάριο ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς θα σημειωθεί η πρώτη δυναμική λαϊκή αντίδραση.
Η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη θα απομακρυνθεί από μία τόσο προβληματική εξουσία μόλις βρει την κατάλληλη ευκαιρία ενώ τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ θα στραφούν κατά του κ. Βενιζέλου και της κοινωνικής και πανεπιστημιακής παρέας με την οποία αντικατέστησε γνωστά πολιτικά στελέχη.
Μέσα από αυτή την διαδικασία θα αναδειχθεί η ιδεολογική και πολιτική φτώχεια της ΝΔ του κ. Σαμαρά ενώ τα διαπλεκόμενα χαρακτηριστικά της νέας κυβέρνησης αναμένεται να οδηγήσουν σε ενδιαφέροντα διαχειριστικά σκάνδαλα. Οι πιθανότητες είναι υπέρ της τραγικής αποτυχίας του νέου κυβερνητικού σχήματος, της αναγκαστικής εξόδου από την Ευρωζώνη και της ενίσχυσης «αντισυστημικών» πολιτικών δυνάμεων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή.
(από citypress, hassapis-peter)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails