Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Για συνωμοσία κατηγορεί η Συρία τις ΗΠΑ και Δυτικές χώρες

Επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τις Δυτικές χώρες εξαπέλυσε η Δαμασκός, ότι συνωμοτούν με αντάρτες που συνδέονται με την αλ Κάιντα για να επιτεθούν στη χώρα. Η Συρία προχώρησε στις καταγγελίες αυτές έπειτα από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Δαμασκό και το Χαλέπι για τις οποίες η συριακή κυβέρνηση κατηγορεί μαχητές που λαμβάνουν υποστήριξη από το εξωτερικό.
«Οι δυτικές χώρες και οι ΗΠΑ, που δημιούργησαν συμμαχίες για να εξαπολύσουν πολέμους με το πρόσχημα της μάχης κατά της τρομοκρατίας, τώρα συμμαχούν με τους τρομοκράτες που αντιμετωπίζει η Συρία», δήλωσε ο σύρος υπουργός Ενημέρωσης Άντναν Χάσαν Μαχμούντ σε δημοσιογράφους στη Δαμασκό. Ο ίδιος σημείωσε ότι επιθέσεις, όπως η διπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκε την Τετάρτη στη Δαμασκό από την οποία έχασαν τη ζωή τους 55 άνθρωποι, αποδεικνύουν ότι στοιχεία που συνδέονται με την αλ Κάιντα βάζουν στο στόχαστρό τους τη Συρία.
«Η κλιμάκωση της τρομοκρατίας με τη χρήση παγιδευμένων με τόνους εκρηκτικών αυτοκινήτων που βάζουν στο στόχαστρό τους τον συριακό λαό είναι η συνέχεια της αιματηρής τρομοκρατικής τακτικής που χρησιμοποιούν ένοπλες ομάδες και η αλ Κάιντα με τις δυτικές χώρες που τις στηρίζουν με όπλα και χρήματα», κατήγγειλε ο Μαχμούντ.
 Εν τω μεταξύ τέσσερις άμαχοι και τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Συρίας, παρά την παρουσία στη χώρα των παρατηρητών του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ,145 παρατηρητές, από σύνολο 300 έχουν αναπτυχθεί στη Συρία για να εποπτεύσουν την εφαρμογή της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στις 12 Απριλίου.
Ένας απολογισμός του Παρατηρητηρίου αναφέρει ότι 938 άνθρωποι, ανάμεσά τους 662 άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εκεχειρίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails